Αγροτικά νέαΕλλάδαΤοπικές ειδήσεις

«Διπλά χαμένοι οι αιγοπροβατοτρόφοι της Ροδόπης» λέει ο βουλευτής Τάκης Χαρίτου

Δήλωση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου

Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις πολυαναμενόμενες, εδώ και πολύ καιρό, ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ που τελικά ήταν 4 ευρώ ανά ζώο χωρίς να άρει όλους τους περιορισμούς που αποκλείουν αιγοπροβατοτρόφους από τις ενισχύσεις. Συνολική ενίσχυση ύψους 31 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, όταν την περσινή χρονιά για τις πιέσεις που δέχτηκε η αιγοπροβατοτροφία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την στήριξε με αποζημιώσεις συνολικού ύψους σχεδόν 50 εκ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Χαρίτου μιλάει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στην 2η μέρα της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εκλογή Βουλευτών». Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση που αισθάνονται οι αιγοπροβατοτρόφοι της Ροδόπης για την αδικία που υφίστανται, γιατί βγαίνουν διπλά χαμένοι από την κρίση της πανδημίας. Από τη μία βρέθηκαν εκβιαζόμενοι για να πουλήσουν τα ζώα τους με 2 ευρώ το κιλό, από την άλλη κι ενώ ανέμεναν στήριξη από το ΥΠΑΑΤ εισπράττουν κοροϊδία για το ύψος της ενίσχυσης. Ενώ ένα μεγάλο μέρος τους στην ορεινή κυρίως ζώνη αισθάνεται εγκατάλειψη, γιατί δεν θα τύχει καμίας απολύτως ενίσχυσης, λόγω των περιορισμών που θέτει η απόφαση του ΥΠΑΑΤ.

Οι κτηνοτρόφοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ας γνωρίζουν ότι θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή μας.

Back to top button