ΑστυνομικάΚορυφαία

Aσταμάτητες οι συλλήψεις διακινητών και παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (10/11-10-2022),σε περιοχές της Καβάλαςκαι της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, ΞάνθηςκαιΡοδόπης, τρεις(3)διακινητές, ένας αλλοδαπός και δύο ημεδαποί,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει  παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση,το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην επαρχιακή οδόΚεσσάνης – Αβδήρων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει  παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες,στον οικισμό Διομήδειας Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπώνσυνέλαβαν ένανημεδαπό, διότι μαζί με έναν ακόμη ημεδαπόσυνεργό του που διέφυγε της σύλληψης, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – δράστης μαζί με τον συνοδηγό συνεργό του τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό -διακινητήοποίος αντιστάθηκε κατά την σύλληψη του, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Σαπών Ροδόπης.

Back to top button