ΚοινωνίαΚορυφαίαΟικονομία

Aπεβίωσε ο επίτιμος Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Σωτήρης Παπαδημητρίου

Σε ηλικία 84 ετών απεβίωσε ο επί 20 χρόνια Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρός του Σωτήρης Παπαδημητρίου από την Ξυλαγανή .

Ο αείμνηστος Πρόεδρος ήταν ένας πολύ καλός επαγγελματίας και σφράγισε την πολυετή θητεία του από τη δεκαετία ακόμη του 1990 με την προσπάθεια της περιοχής να κάνει τα σοβαρά βήματά της στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και των αναγκαίων γι αυτό υποδομών. Συμμετείχε στις αποστολές επαγγελματιών και Βιομηχάνων Βιοτεχνών της Ροδόπης στην Αθήνα κατά την περίοδο της Οικουμενικής κυβέρνησης και της εκπόνησης του Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη .

Ηταν ο μοναδικός θεσμικός φορέας που όρθωσε το ανάστημά του εκφράζοντας δημοσίως την διαφωνία όταν γίνονταν το πάρτι με τις επιδοτήσεις του γνωστού Νόμου και μοιράζονταν τα δισεκατομμύρια (δραχμών) αριστερά και δεξιά αδιαφανώς με αποτέλεσμα δεκάδες αεριτζήδες να ενσκήψουν στη Θράκη ως επενδυτές αφήνοντας πίσω τους κουφάρια ..Τότε ήταν μέλος της περιβόητης Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου..

Απολάμβανε της εμπιστοσύνης των μελών του Επιμελητηρίου διαχρονικά γι αυτό και μέχρι το τέλος είχε τον σεβασμό τους .Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στην Ξυλαγανή και στήριζε τις πρωτοβουλίες του Λαογραφικού Μουσείου το οποίο είχε ιδρύσει μαζί με την εξαίρετη σύζυγό του επί χρόνια Πρόεδρο του ΠΟΞ Σουλτάνα Πολυτσάκη .Εκεί τον είδαμε τελευατία φορά να ξεναγεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2022 από όπου και η φωτό .

Η κηδεία του άυριο στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ξυλαγανής στις 11πμ.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο και την οικογένειά του .Το Επιμελητήριο έχει χρέος να τιμήσει την πορεία του και την προσφορά του στον τόπο μας .Ας είναι ελαφρύ το χώμα..

Σάκης Αντωνίου

Back to top button