ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Σκληρή κόντρα Οντέρ Μουμίν -Κυριάκου Αμούντζα με φόντο την εθνική επέτειο-«Σιγή ιχθύος για την επέτειο από το Δήμαρχο » κατάγγειλε ο Κυριάκος Αμούντζας -«Ήρθες απρόσκλητος ..Να παραιτηθείς» απαντά ο Οντέρ Μουμίν

Σκληρή αντιπαράθεση για μία ακόμη φορά στον Ίασμο μεταξύ του Δημάρχου ΙΆΣΜΟΥ Οντέρ Μουμίν και του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κυριάκο Αμούντζα. Αφορμή αυτή τη φορά το επετειακό μήνυμα της παράταξης του κ Αμούντζα για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία στην οποία λίγο πολύ ο Δήμαρχος εγκαλείται για σκόπιμη σιωπή .

Ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν πριν από λίγο απάντησε με σκληρό τρόπο ζητώντας την παραίτηση του ιδίου του κ Αμούντζα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου αλλά και του Προέδρου της Κοινότητας Ιάσμου …

Η ανακοίνωση της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης « του Κυριάκου Αμούντζα:

«Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Παλιγγενεσίας των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 με τη διττή του σημασία, υπήρξε ιδιαίτερα λαμπρός παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Η πρωτεύουσα της χώρας όπως και η Περιφέρεια μαζί με τον απόδημο ελληνισμό, τίμησαν την επέτειο με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την Ευρώπη και τον κόσμο.

Σε πολλά μέρη της υφηλίου αναρτήθηκε συμβολικά η ελληνική σημαία. Επίσης, θεσμικοί φορείς (πολιτειακοί, αυτοδιοικητικοί, συλλογικοί) αλλά και παγκόσμιοι ηγέτες με δηλώσεις τους τόνισαν τη σημασία της επετείου και το τι σηματοδοτεί για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

Στην Περιφέρεια της Θράκης ανάλογος ήταν και ο εορτασμός από τους αυτοδιοικητικούς. Λαμπρή εξαίρεση ο Δήμος Ιάσμου, ο Δήμος μας, όπου ο πολυπράγμων και κατά τα άλλα λαλίστατος δήμαρχος μας αρκέστηκε σε μια τυπική και “φτωχή” για τον επετειακό της χαρακτήρα εκδήλωση, χωρίς καμία δήλωση στα ΜΜΕ ούτε και ανακοίνωση στο διαδίκτυο το οποίο τροφοδοτεί καθημερινά με σχόλια και προσωπικές αναρτήσεις.

Σιγή ιχθύος!!

Μήπως ήθελε να περάσει απαρατήρητος; Γιατί άραγε;¨κατέληξε η ανακοίνωση

Και η απάντηση του Οντέρ Μουμίν:

«Μετά από δίμηνη απουσία, επανεμφανίστηκε ο κ. Αμούτζας με σημερινή του ανακοίνωση.

Του απαντώ λοιπόν :

1. Οι φετινές επετειακού χαρακτήρα εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία και με την υψηλή παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, κ. Νικόλαου Τσαλικίδη. 

2. Όταν ο συνέταιρος και φίλος σου, Καδή Ισμέτ, απουσίαζε επιδεικτικά, προκλητικά από τις εθνικές επετείους που ήσουνα  Κυριάκο ; 

3. Για ποιο λόγο παραβρεθήκατε στην εκδήλωση απροσκάλεστοι, με τους φίλους και συνεταίρους σου, δημιουργώντας συνωστισμό και παραβιάζοντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία ; Πάρα ταύτα, γιατί δεν αναφέρεις το γεγονός ότι κατανοήσαμε, σεβαστήκαμε την παρουσία σου και σε εντάξαμε στο πρόγραμμα, για να καταθέσεις στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση (όπερ και εγένετο).

4. Πότε θα ζητήσεις την παραίτηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου ;

5. Πότε θα ζητήσεις την παραίτηση του Προέδρου του ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου ;

Κυριάκο, 

Οι Ιασμιώτες και Ιασμιώτισσες στη συντριπτική τους πλειοψηφία μου μεταφέρουν ότι δικαιώθηκα πανηγυρικά.

Οι Ιασμιώτες και Ιασμιώτισσες είναι υπερήφανοι. Ως γνήσιος Ιασμιώτης το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα.

Κυριάκο,

Τα αξιώματα του Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου, αλλά ιδίως του Προέδρου του ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, έχουν βαρύτητα, απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σταθερότητα.

Κυριάκο, 

Αν δεν μπορείς να παραιτήσεις τον Πρόεδρό σου, οι στιγμές επιβάλλουν τη δική σου παραίτηση. 

Τη ζητώ εγώ προσωπικά για άλλη μια φορά, ως ο πρώτος δημότης του Δήμου Ιάσμου.

Πόσο σοφό και επίκαιρο το γνωμικό του Βίαντα του Πριηνέα :

<<Αρχή άνδρα δείκνυσι >>

Οντέρ Μουμίν 

Δήμαρχος Ιάσμου»

Back to top button