ΕλλάδαΚορυφαία

Στη Βουλή από τον Οζγκιούρ Φερχάτ το ψήφισμα του Δήμου Ιάσμου για το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Ίασμο

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Θέμα:  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου ζητά να στελεχωθεί άμεσα και να αναστραφεί η πορεία υποβάθμισης του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ.      

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ, καταθέτει ως Αναφορά για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής το ψήφισμα αριθμ. 16/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιάσμου, με το οποίο εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛ. ΤΑ Ιάσμου.

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τη βαθμιαία υποβάθμιση του υποκαταστήματος από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ, με σκοπό το οριστικό κλείσιμό του,  χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς και οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων του Δήμου.

Επισημαίνουν ότι η συνειδητή από τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ, υποβάθμιση του υποκαταστήματος έχει αφήσει έναν μόνο υπάλληλο να εξυπηρετεί τους συνδημότες μας, παρέχοντας υπηρεσίες όχι μόνο ταχυδρομικές αλλά και  χρηματοοικονομικές, για τις οποίες σε κάθε άλλη περίπτωση οι κάτοικοι θα αναγκαστούν να διανύουν απόσταση 20 ή και περισσοτέρων χιλιομέτρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα στην πρωτεύουσα του Νομού.    

Ζητούν να αναβαθμιστεί το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ Ιάσμου και να στελεχωθεί άμεσα με επαρκές μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων. Επίσης, να μην υπάρξει καμία περαιτέρω απόλυση, που θα σηματοδοτεί και το κλείσιμο του υποκαταστήματος.    

Επισυνάπτεται το σχετικό ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 

Αθήνα, 9.2.2024                            Ο καταθέτων βουλευτής

                                                                 Φερχάτ Οζγκιούρ

Back to top button