ΚορυφαίαΚοινωνίαΟικονομία

Eργατικό Κέντρο Κομοτηνής για “Palco”:αμφιβάλουμε για τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας προς τους εργαζόμενους

Θέση για τα θλιβερά γεγονότα του Σαββάτου όταν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στην βιομηχανία Palco στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ,κάλεσαν την αστυνομία θεωρώντας ότι άγνωστοι κλέβουν τα μηχανήματα του εργοστασίου ενώ τα αφαιρούσε η ίδια η ιδιοκτήτρια εταιρεία ,πήρε με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής:

Για άλλη μία φορά το Σάββατο 15.10 το πρωί γίναμε μάρτυρες μίας ακόμη δυσάρεστης κατάστασης στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Στο εργοστάσιο της PALCO το οποίο παράγονται εσώρουχα, οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι ξηλώνουν τον εξοπλισμό του εργοστασίου και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Φθάνοντας στο εργοστάσιο η Αστυνομία, διαπίστωσε πως αυτοί που ήταν μέσα στο εργοστάσιο ήταν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της εταιρείας. Στο εργοστάσιο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας του Ε.Κ.Κ. Βασίλης Ταπατζάς και Γιώργος Χατζηαθανασιου στους οποίους όμως δεν επιτράπηκε η είσοδος στο εργοστάσιο για να δουν τι συμβαίνει. Δυστυχώς μετά από ώρα όταν βγήκαν από μέσα οι εργαζόμενοι όπου βρίσκονταν για ενημέρωση, ο Διευθυντής του εργοστασίου ανακοίνωσε ότι μετά από 12 χρόνια προβληματικής λειτουργίας και με την αύξηση του ενεργειακού κόστους ότι η παραγωγή δεν είναι βιώσιμη και οι πλεκτικές μηχανές που ξηλώνονταν ανήκαν σε ένα Κροάτη επιχειρηματία, για λογαριασμό του οπίου έβγαζαν φασόν και τις οποίες ήρθε να τις πάρει. Στους εργαζόμενους ανακοινώθηκε  ότι η κατάσταση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και αν θα συνεχίσουν να εργάζονται,  θα ξεκαθαρίσει στο προσεχές διάστημα.

Εμείς σαν Ε.Κ.Κ. για όλα τα παραπάνω έχουμε αμφιβολίες για το αν ισχύουν.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε ότι το Ε.Κ.Κ. θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, με μοναδικό στόχο  να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους και ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας για να μάθουμε τι συμβαίνει και να ξεκαθαρίσει το πραγματικό ύψος των οφειλών προς τους εργαζόμενους και να μην αδικηθεί κανένας και να πάρουν το σύνολο των οφειλών τους.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού Ροδόπης όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εργασία τους είτε αυτά αφορούν τις εργασιακές τους σχέσεις είτε αυτά αφορούν την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, ακόμη και αν δε θέλουν να κάνουν επώνυμη καταγγελία για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε προς όφελός τους.

Τέλος καλούμε  όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους και νέες του Νομού Ροδόπης να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής.

Back to top button