ΚορυφαίαΚοινωνίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Νίκος Ανδρουλάκης από Σώστη Πολύανθο: «Το κλειδί της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη χώρα μας είναι η πρόληψη(web tv φωτογραφίες)

Στα χωριά του Δήμου Ιάσμου στη Ροδόπη, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ Ανδρουλάκης επισκέφθηκε σπίτια που κάηκαν και συνομίλησαν με κατοίκους που του εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την καθυστερημένη επέμβαση κυρίως των εναέριων μέσων .

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευαν ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Μουμίν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δαμιανός Καγγελίδης ,ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Σωτηρακόπουλος ,οι υποψήφιοι βουλευτές Γιώργος Πεταλωτής και Ευαγγελίνα Μουτουσίδου και μέλη

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε:

 «Η βιβλική καταστροφή στη Θράκη, τα όσα συμβαίνουν στην Πάρνηθα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν την ανάγκη η πατρίδα μας να επενδύσει στην πρόληψη για να αποκτήσουμε την ανθεκτικότητα να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κλιματικής αλλαγής.

Από τη δική μου πλευρά θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους που καθημερινά αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν αυτά τα ακραία φαινόμενα.

Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση.

Πρέπει να ακολουθήσουμε βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Να επενδύσουμε προφανέστατα στα εναέρια μέσα, αλλά το κλειδί της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη χώρα μας αποδεικνύεται και φέτος ότι είναι η πρόληψη».

Ο βουλευτής Ιλχαν Αχμέτ δήλωσε για την επίσκεψη

Συνόδευσα σήμερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκο Ανδρουλάκη στην περιοδεία του στον Σώστη και τον Πολύανθο. Παρακολουθούμε και καταγράφουμε με μεγάλη λύπη τις απώλειες που προκλήθηκαν στο περιβάλλον και στις περιουσίες των συμπολιτών μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στη Ροδόπη. Η ανάγκη για επένδυση στην πρόληψη από την Πολιτεία αλλά και η ενίσχυση των μηχανισμών αποτροπής των φυσικών καταστροφών μέσα και από την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης πρέπει να αποτελούν μεγάλες προτεραιότητες για ένα οργανωμένο και σύγχρονο κράτος. Τις επόμενες εβδομάδες θα φέρω στη Βουλή όλα τα ζητήματα που ανέκυψαν σε σχέση με τις πυρκαγιές και την καταστολή τους στη Ροδόπη για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ανάλογη τραγωδία.

Back to top button