ΑστυνομικάΚορυφαία

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας στην Καβάλα: “Τον σκότωσα γιατί μου το ζήτησε ο σατανάς”!είπε ο δράστης…

Στην εξιχνίαση μίας δολοφονίας που έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου του 2020 προέβη η αστυνομία. Συγκεκριμένα ένας 40χρονος που διατηρούσε το πατρικό του και ελαιώνα σε αγροτική περιοχή στην Καβάλα προσέλαβε έναν 58χρονο αλλοδαπό για αγροτικές εργασίες και τον σκότωσε υποστηρίζοντας ότι του “ζήτησε ο σατανάς”.

Ο 40χρονος προσέλαβε τον 58χρονο για του κλαδέψει τις ελιές και αφού ολοκλήρωσε την εργασία του τον πυροβόλησε στο κεφάλι και τον σκότωσε εν ψυχρώ.

Ο δράστης συνελήφθη την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη και ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι του “το ζήτησε ο σατανάς”.

Οι αρχές έφτασαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος μετά από βαλλιστική ταυτοποίηση με σφαίρα από παρόμοιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη και για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο δράστης ισχυρίστηκε ότι του “το ζήτησε ο σατανάς”.

Ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το έγκλημα στην Καβάλα

“Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος αλλοδαπού, πράξη που έλαβε χώρα την 23-8-2020, σε αγροτική περιοχή της Καβάλας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 24-8-2020, εντοπίσθηκε 58χρονος αλλοδαπός σε αγροτική περιοχή του οικισμού Κάριανης Καβάλας, θανάσιμα τραυματισμένος στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο.

Έπειτα από εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων, διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο δράστης εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες, στη Θεσσαλονίκη και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη κατόπιν έκδοσης σχετικού Εντάλματος Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας”.

makthes

Back to top button