ΚοινωνίαΚορυφαία

Φωτιά στη Ροδόπη:αγωνιώδης νύχτα ,ελπιδοφόρα μέρα

Η μέρα ξεκίνησε καλύτερα από την εικόνα που είχαμε χθες το βράδυ. Στο μέτωπo των Σαπών μετά την ολονύκτια προσπάθεια πυροσβεστικής ,Δήμου Μαρώνειας Σαπών ,πολιτικής προστασίας και εθελοντών και κατοίκων των χωριών που δούλεψαν με αυτοθυσία , η φωτιά δεν απείλησε σπίτια σε Κασσιτερά ,Αρσάκειο ,Βέλκιο και Χαμηλό .Η ιστορία βέβαια δεν τελείωσε καθώς όπως μας πληροφορεί ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος υπάρχουν ακόμη εστίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν εναερίως .

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε ότι, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η φωτιά στη Γρατινή που έκαιγε το βραδυ προς το παρόν ελέγχεται ενώ η φωτιά στο Παπίκιο συνεχίζει να καίει προς τις κορυφές του βουνού

Φαίνεται ότι ο αέρας κόπασε και αυτό είναι παρήγορο και επιτρέπει δραστικές παρεμβάσεις .Παραμένει ωστόσο ο κίνδυνος πολύ υψηλός .

Back to top button