ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Ντίνος Χαριτόπουλος «Το πρωί μας πρόδωσαν με τα πτητικά και το βράδυ μας παρέκαμψαν με την εκκένωση»

Αυτή την περιγραφή της κατάστασης που επικράτησε την Τετάρτη στα πύρινα μέτωπα που έφτασαν έξω από τα Κασσιτερά και πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τις Σάπες έδωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή της Θράκης και στη δημοσιογράφο Νατάσσα Βαφειάδου.

Ο Δήμαρχος τόνισε δε πως η έλλειψη αυτών των πτητικών μέσων μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, συνέβαλλε στην αναζωπύρωση των μετώπων, που απείλησαν τα Κασσιτερά και πέρασαν και στον κάμπο της Συκορράχης.Ενώ τα εναέρια μέσα εμφανίστηκαν την Πέμπτη τελικά κατά τον Δήμαρχο αυτό έπρεπε να γίνει και την Τετάρτη, όπου η μεγάλη καθυστέρηση είχε σαν αποτέλεσμα να ενταθούν τα μέτωπα, που φαινόταν υπό έλεγχο το πρωί της Τετάρτης, και να κινδυνεύσουν οικισμοί, με κυριότερο τον οικισμό των Κασσιτερών.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε και τη διαφωνία του με το μήνυμα εκκένωσης του Βελκίου και Χαμηλού από την Πολιτική Προστασία χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη δημοτική αρχή που νωρίτερα είχε ζητήσει την εκκένωση με τρόπο συστηματικό των Κασσιτερών και του Κίζαρι.

«Εμείς κάναμε ζώνες αντιπυρικής προστασίας γύρω από τον οικισμό των Ποντίων, και στο Δεντράκι, και θα κρίναμε λίγες ώρες πριν αν θα χρειαστεί η εκκένωση» ανέφερε, μιας και δημιούργησε ανησυχία στον κόσμο στην ίδια συνέντευξη.

Ο Δήμαρχος τέλος αναφέρθηκε στην τεράστια βοήθεια των εθελοντών οι οποίοι με την προσφορά τους κάλυψαν τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού .

Back to top button