ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Tα Ποντιακά Σωματεία του Νομού Ροδόπης δεν ξεχνούν

. Με ολιγομελή αντιπροσωπεία τους, συναντήθηκαν ανήμερα της 19ης Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, έναντι του Μητροπολιτικού Ναού,όπου πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας-Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα τρισάγιο στη μνήμη των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας, ενώ συμβολικά τα ποντιακά σωματεία κατέθεσαν στεφάνι.

Οι επίσημες εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας θα πραγματοποιηθούν –με μέριμνα της Περιφέρειας ΑΜΘ- την Κυριακή 24 Μαΐου στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα:

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή και φωταγώγηση στρατοπέδων με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

9:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ομιλία από τον κ. Χρήστο Χιωτέλη Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά».

10:15 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην Πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, έναντι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου), από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Ομοσπονδιών και των Παλιννοστούντων, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

20:05 Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
Φωτογραφικό υλικό από την
Μαρία Αποστολίδου.

Back to top button