ΕλλάδαΚορυφαία

Υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η Έφη Αχτσιόγλου

Στοχεύοντας στον «νέο ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος θα εκτείνεται από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο ως προς το ιδεολογικό του στίγμα, η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιογλου για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποβλέπει στην επιστροφή του κόμματος σε «κυβερνητική τροχιά», σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες της.

Ζητούμενο, ταυτόχρονα είναι «να κρατηθεί όρθιο το κόμμα», καθώς υπάρχουν ήδη συσχετισμοί και δεν λειτουργεί το πολιτικό σκηνικό σε συνθήκες εργαστηρίου, όπως ανέφεραν, μετά το παρόν που δήλωσε η πρώην Υπουργός σήμερα το μεσημέρι, για την κούρσα της διαδοχής.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρκετούς συμβολισμούς – με στόχο να δημιουργήσει μια εικόνα νέου ξεκινήματος: Η κα Αχτσιόγλου επέλεξε να εμφανιστεί στο Ωδείο ( έναν χώρο που δεν έχει συνδεθεί με τον «παλιό» ΣΥΡΙΖΑ) χωρίς τα στελέχη που την στηρίζουν και – όπως έγινε γνωστό από τους συνεργάτες της – θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες, στις περιοδείες που θα κάνει τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες πόλεις. 

Παράλληλα,  η ίδια φέρεται να έχει ενημερώσει τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την συμμετοχή της στις εσωκομματικές εκλογές, με τους κοντινούς της ανθρώπους να μιλούν για την «πιο δύσκολη Πολιτική Γραμματεία», αυτή που κλήθηκε να λάβει αποφάσεις απόντος του κ. Τσίπρα για το μέλλον του κόμματος, του οποίου το «ειδικό βάρος» φέρεται να τονίζει στους συνομιλητές της.

axtsioglou-w-11

Στα επόμενα βήματα, η Έφη Αχτσιόγλου φέρεται να προγραμματίζει περιοδείες αρχικά στην Αττική την επόμενη εβδομάδα και κατόπιν σε άλλες πόλεις, πλαισιωμένη και από κομματικά στελέχη, που βρίσκονται κοντά της. Στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, η ίδια πρόκειται να παρουσιάσει την πολιτική της πλατφόρμα «για όλα τα μείζονα για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η υποψηφιότητα της αφορά και την κοινωνία, για αυτό και επελέγη το Ωδείο Αθηνών για τη σημερινή της ανακοίνωση, όντας εξάλλου και πιανίστρια.

protothema

Back to top button