Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κομοτηνής και UNICEF

Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογραφεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023  στις  11:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, μεταξύ του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη και  της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Ασπασίας Πλακαντωνάκη, με σκοπό να συνεργαστούν για  την εφαρμογή της πρωτοβουλίας  «ΠΟΛΕΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono, η ΚοινΣΕπ «Θράκης Κίνητρο» και η UNICEF GREECE σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, διοργανώνουν εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων και  τίτλο: «Σχεδίασε το μέλλον σου η φωνή σου μετράει». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή και θα περιλαμβάνει:

Παρουσίαση από την Λίνα Αντάρα, Υπεύθυνη προγραμμάτων Νεολαίας της UNICEF και την Σοφία Μανσόλα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Junior Achievement Greece:

 α. σχετικά με την έννοια του ενεργού πολίτη και το δικαίωμα συμμετοχής των Νέων στη λήψη αποφάσεων, όπως αυτό αποτυπώνεται στο άρθρο 12 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού β. Παρουσίαση της πλατφόρμας U-Report  και γ. Παρουσίαση του εργαλείου FunDoo για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου  αιώνα από το Junior Achievement.

Στη συνέχεια  θα ακολουθήσει ηλεκτρονική διαβούλευση με θέμα «Τι θα θέλατε από τις τοπικές αρχές για να γίνουν οι πόλεις σας πιο φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους;» με σκοπό να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των Νέων για την ανάπτυξη των σχεδίων δράσης του προγράμματος «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά και τους Νέους».

Exit mobile version