ΚορυφαίαΚορωνοίός

Yπό πίεση λόγω της πανδημίας τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ-Κατέληξε σήμερα 38χρονη γυναίκα στην Κομοτηνή

Πληρότητες 100% έχει πλέον το σύνολο των Νοσοκομείων της Ανατολικής Μακεδονίας η λειτουργία των οποίων βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Σήμερα στην Κομοτηνή μία 38χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανεμβολίαστη .

Το Νοσοκομείο της Κομοτηνής έχει πληρότητα της πτέρυγας covid που επαναλειτούργησε πριν από λίγες μόνο μέρες ,η οποία αγγίζει το 80%.

Στα Νοσοκομεία Ξάνθης ,Καβάλας (εκεί μεταφέρονται τα περιστατικά της Δράμας) βρίσκεται πλέον στο 100% ενώ το ίδιο και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που είναι Νοσοκομείο αναφοράς που σύμφωνα με το Υπουργείο υποχρεώθηκε να μεταφέρει 2 ασθενείς στην Αθήνα.Μόνο την Κυριακή κατέληξαν 6 ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης δημιουργώντας ένα νέο αρνητικό ρεκόρ

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα .Η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας.

Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Back to top button