ΚορυφαίαΡεπορτάζ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μίσχο -2 αεροπλάνα ,ένα ελικόπτερο και 12 οχήματα στη μάχη της κατάσβεσης

Εστία φωτιάς στη δασική περιοχή του Μίσχου -Μεγάλου Πιστού εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί από άγνωστη αιτία. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς το σημείο που εκδηλώθηκε δεν ήταν προσβάσιμο σε οχήματα .Ρίψεις επί 2ωρο έκαναν στο σημείο 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ καθώς και το Ρώσικο ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης .Επίσης κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβεστικά οχήματα 10 από τη Ροδόπη ,ένα από Αλεξανδρούπολη και ένα από Χρυσούπολη καθώς και μεγάλος αριθμός πυροσβεστών .

Στο χώρο έσπευσαν και δύο jcb του Δήμου Ιάσμου ενώ από την πρώτη στιγμή παρών ήταν o Aντιπεριφερειάρχης Ροδόπης όσο και ο Δήμαρχος που έθεσε το σύνολο των μηχανημάτων στη διάθεση του Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας .

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο νέο Περιφερειάρχη Πυροσβεστικής ΑΜΘ Κωνσταντίνο Κούκουρα όσο και στον Δκτη των Υπηρεσιών στην Ροδόπη Κώστα Παπάζογλου για την άψογη οργάνωση και συντονισμό των δυνάμεων που επιχείρησαν και οδήγησαν σε έλεγχό της εστίας πριν αποκτήσει διαστάσεις και φανεί απειλητική .

(φωτο Ανδρέας Γεωργιάδης -Δημήτρης Ευγενίδης Καιρικά Νέα Θράκης)

Back to top button