ΑθλητισμόςΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Κομοτηνής»

Υπεγράφη σήμερα το πρωί στο γραφείο Δημάρχου Κομοτηνής η σύμβαση του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣTΗΡΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», από τον Δήμαρχο Ιωάννη Γκαράνη και τον ανάδοχο, Αντώνη Αντωνιάδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δέσποινας Πάσσου.

Πρόκειται για ένα από τα δύο υποέργα της Πράξης «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (υπαίθριων και Κλειστού Γυμναστηρίου) του Δήμου Κομοτηνής», που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV. Έχει προϋπολογισμού 925.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κομοτηνής.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ενδεικτικά θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις: θα τοποθετηθεί θερμοκέλυφος σε όλη την εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιίας. Στην κύρια αίθουσα, θα τοποθετηθεί νέα οροφή, από θερμομονωτικά PANELS αλουμινίου, με μόνωση πολυουρεθάνης. Επίσης, θα αντικατασταθούν όλα τα εξωτερικά κουφώματα, με νέα, αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλά θερμομονωτικά ενεργειακά κρύσταλλα.

Τέλος, θα εγκατασταθεί σύστημα ψύξης- θέρμανσης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα γίνουν μέχρι τον ερχόμενο Απρίλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής ένας βασικός χώρος άθλησης της πόλης μας θα ανέβει ενεργειακή κλάση, από Ε σε Β+, ακολουθώντας τα σύγχρονα ενεργειακά πρότυπα και εξοικονομώντας πόρους οικονομικούς και ενεργειακούς.

Είναι μεγάλη χαρά για τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιούμε ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για να παρέμβουμε σε ένα ιδιαίτερα ενεργοβόρο κτίριο, με σκοπό να το αποδώσουμε σε εύθετο χρόνο αναβαθμισμένο λειτουργικά και ουσιαστικά σε όλους τους δημότες».

Back to top button