ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Η υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Eνημερωτική ημερίδα με θέμα «Η υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ ΑΜΘ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και με τη συμμετοχή της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Σχεδιασμού & Αξιολόγησης  ΕΣΠΑ και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠεΠ ΑΜΘ (ΕΥΔ ΠεΠ ΑΜΘ).

Στο πλαίσιο του συμβουλευτικού της ρόλου προς τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, η ΠΕΔ ΑΜ-Θ προέβη στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ, στοχεύοντας στην υλοποίηση υποστηρικτικών ενεργειών προς τους ΟΤΑ στην κατεύθυνση της αποδοτικότερης συμμετοχής των Δήμων στην αξιοποίηση του νέου ΠεΠ ΑΜΘ 2021- 2027.

Ένα εκ των πλέον σημαντικών αποτελεσμάτων της εν λόγω συνεργασίας είναι η εκπόνηση Μελέτης για την αποτίμηση των χωρικών στρατηγικών της Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020, μέσα από την οποία αναδεικνύονται τόσο τα δυνατά σημεία όσο και οι αδυναμίες που εντοπίστηκαν στον σχεδιασμό, τη διαδικασία διαβούλευσης και το σύστημα διακυβέρνησης των υλοποιούμενων σχεδίων.

Η αξιοποίηση των διαπιστώσεων και των προτάσεων της Μελέτης κρίνεται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση και υλοποίηση των νέων Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων για την Προγραμματική Περίοδο 2021- 2027.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι Δήμαρχοι Κομοτηνής και Ξάνθης Γ. Γκαράνης και Μ. Τσέπελης και στελέχη των δήμων Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρ. Μέτιος, ο Πρόεδρος ΠΕΔ ΑΜΘ και Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, καθώς και ο Δ/νων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ Σπ. Σπυρίδων.

Back to top button