«Υιοθετείστε τα δέντρα της πόλης» λέει ο Δήμος Κομοτηνής που ξεκίνησε νέες καλλωπιστικές φυτεύσεις

Ξεκίνησαν σήμερα φυτεύσεις καλλωπιστικών δέντρων και θάμνων από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής και ανάδοχο εργολάβο στις οδούς Δημοκρίτου, Ν. Ζωίδη, Ορφέως και τη Λ. Δημοκρατίας. Φυτεύτηκαν φωτίνιες δενδρώδεις και θάμνοι και ευώνυμοι θάμνοι, ενώ σχεδιάζεται να φυτευτούν πολλά διαφορετικά είδη, που θα δημιουργούν σκιά και ταυτόχρονα, θα ομορφαίνουν και θα δίνουν χρώμα στην πόλη.

Ο σχεδιασμός του Δήμου περιλαμβάνει φυτεύσεις δέντρων στην οδό Υψηλάντου, καθώς πρόκειται για την πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι εισερχόμενοι στην πόλη. Επίσης, θα γίνει συμπληρωματική φύτευση στη Λ. Ηρώων, στα σημεία που πραγματοποιήθηκαν εκριζώσεις ή υπάρχουν κενά από παλαιότερες κοπές ή πτώσεις δέντρων. Επίσης, θα γίνουν φυτεύσεις στις πιστοποιημένες παιδικές χαρές και στις πλατείες με διάφορα είδη δέντρων, με προτεραιότητα στα είδη που δημιουργούν σκιά.

«Υιοθετείστε τα δέντρα της πόλης» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Κομοτηνής. «Οι πολίτες χρειάζεται να σταθούν αρωγοί στο έργο της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος. Ο κάθε καταστηματάρχης που έχει μπροστά στο μαγαζί του ένα δέντρο και ο κάθε πολίτης που αποκτά δέντρο μπροστά στο σπίτι του είναι καλό να το φροντίζει παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής. Είμαστε εδώ για να συνδιαμορφώσουμε με τους πολίτες μια πόλη πιο πράσινη, πιο όμορφη και ταυτόχρονα, πιο  ελκυστική στον επισκέπτη. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, αλλά χρειαζόμαστε και τη στήριξη των δημοτών μας» δηλώνει ο Δήμαρχος, Ιωάννης Γκαράνης, εξηγώντας ότι οι φυτεύσεις ξεκίνησαν από τον ποδηλατόδρομο και τις κεντρικές οδούς της πόλης, ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής.    

Οι δενδροφυτεύσεις στέλνουν το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Πολλές από τις φυτεύσεις έχουν ως στόχο να αντικαταστήσουν δέντρα που έπεσαν εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινόμενων ή που χρειάστηκε να κοπούν, γιατί χτυπήθηκαν από αρρώστιες ή γηρατειά.   

Exit mobile version