ΚοινωνίαΕλλάδα

Xωρίς ,κρούσμα λεει ο ΕΟΔΥ η Ροδόπη σήμερα-1 θετικό στα 92 τεστ που έγιναν σήμερα σε πλατεία και δημοτική αγορά

Xωρίς ,κρούσμα λεει ο ΕΟΔΥ η Ροδόπη σήμερα.5 στην Ξάνθη και 2 στον Έβρο.Στη χώρα 1.158

Έναρξη των rapid tests στον γενικό πληθυσμό στην πλατεία Ειρήνης και στη Λαϊκή Αγορά, μέσα από το αυτοκίνητο

Ξεκίνησαν σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής έγιναν 56 τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού και ήταν όλα αρνητικά και στη Λαϊκή Αγορά   με τη διαδικασία drive through έγιναν 36 και βρέθηκε 1 θετικό. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται όλη την εβδομάδα μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου, τις ώρες 11:00-15:00, από δύο συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033,  προσέρχονται στην Πλατεία Ειρήνης ή στη Λαϊκή Αγορά, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ, ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του  κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα. Στα drive through τεστ  οι πολίτες παραμένουν στο αυτοκίνητό τους. 

Ο Δήμος Κομοτηνής ζητά τη συμμετοχή των πολιτών στη δράση και παράλληλα την τήρηση των μέτρων προστασίας, φυσικής απόστασης και σεβασμού των συμπολιτών τους.    

Back to top button