ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Ξεκινούν επιτέλους τα έργα απελευθέρωσης της διόδου του λιμανιού στον Ίμερο

Την έμπρακτη υποστήριξη της ΠΑΜΘ- ΠΕ Ροδόπης  για την επίλυση διαχρονικών προβλημάτων λειτουργίας του αλιευτικού καταφυγίου Ιμέρου υπέρ των τοπικών αλιέων, επιβεβαίωσε με τις πρόσφατες διαδοχικές επιτόπιες επισκέψεις και συναντήσεις με τους αλιείς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, ενόψει της εκκίνησης εργασιών διάνοιξης διαύλου για την εξυπηρέτηση των αλιευτικών σκαφών στην περιοχή.

Αφορά το έργο του καθαρισμού του αλιευτικού καταφυγίου και αποσκοπεί στην αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών του και την επαναφορά στην πρότερη κατάστασή τους που θα επιτρέπει την  απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των αλιευτικών σκαφών.Για το σκοπό αυτό συνάφθηκε Προγραμματική Σύμβαση για τη σύνταξη μελέτης για το παρόν και το μέλλον του αλιευτικού καταφυγίου που σχεδιάζεται να ανατεθεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ουσιώδης υπήρξε η κινητοποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη για την σύνταξη της μελέτης του καθαρισμού/εκβάθυνσης του αλιευτικού καταφυγίου. Επιπλέον, για την εξασφάλιση της πίστωσης για το έργο υπήρξε συνάντησή του το Φεβρουάριο του 2022 με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά την οποία έλαβε τη δέσμευση για την παροχή πιστώσεων, περίπου 108.000 ευρώ, από το Υπουργείο για τον ίδιο σκοπό.

Μηχανήματα (φορτηγά και φορτωτής) της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης προγραμματίστηκε να συνδράμουν στο έργο του ανοίγματος διαύλου για την είσοδο και έξοδο αλιευτικών σκαφών στην λιμενολεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου, έργου που υλοποιείται ήδη αυτές τις ημέρες. Τα μηχανήματα αυτά , θα βοηθήσουν στην διαχείριση/τακτοποίηση των βυθοκορημάτων που θα προκύψουν από τον καθαρισμό/εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου, εντός του χώρου όπου έχει επιτραπεί να γίνει η εναπόθεσή τους.

Back to top button