ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Ξεκίνησαν άμεσα έλεγχοι για κορωνοϊό στην Κομοτηνή -Σημεία η Δνση υγείας και το κτίριο της πρώην Νομαρχίας -Κρούσμα σε στρατιώτη μονάδας των Σαπών

Κομοτηνή ξεκινούν έλεγχοι στον πληθυσμό για κορωνοϊο

Ελέγχους στο γενικό πληθυσμό ξεκινά ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να διαπιστωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Κοινότητα μετά από τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί και στο Δήμο της Κομοτηνής.

Ήδη αιφνιδιαστικά ξεκίνησαν έλεγχοι στο κτίριο της Δνσης Υγείας απέναντι από το ΙΚΑ ενώ ως δεύτερος χώρος τουλάχιστον για το ένα ακόμη συνεργείο έχει επιλεγεί και ήδη διαμορφωθεί το ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας ) με τον κόσμο να εισέρχεται από την είσοδο της πλευράς του πάρκου ενώ οι συναλλασσόμενοι με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και οι υπάλληλοι φυσικά θα χρησιμοποιούν την άλλη είσοδο από την Ορφέως .Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινώνονται μόνο σε εκείνους που θα βρεθούν φορείς του ιού.Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές πιθανόν μέσα στην ημέρα .

Την διενέργεια ελέγχων για τον ιο είχε ζητήσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης με πρόσφατη ανακοίνωσή του .

Να σημειωθεί ότι στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας έχουν μπει και τα χωριά Δειλινά και Λοφάριο των Δήμων Αρριανών και Μαρώνειας Σαπών όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω έλεγχος του τοπικού πληθυσμού εφόσον οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ το αποφασίσουν.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε στρατιώτης από χωριό του Δήμου Αρριανών που υπηρετεί σε μονάδα των Σαπών σύμφωνα με το armyvoice.gr .

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ “ο στρατιώτης φέρεται να κόλλησε από την οικογένειά του, καθώς ο πατέρας του, μετανάστης στην Ολλανδία όπου εργάζεται, επισκέφθηκε την οικογένειά του τις προηγούμενες ημέρες. Το επόμενο διάστημα της επίσκεψης, νόσησε και έτσι ξεκίνησε η ιχνηλάτιση στο οικογενειακό του περιβάλλον.’.Να σημειωθεί ότι το ΓΕΣ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο στρατιώτης βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση, χωρίς να έχει νοσήσει, ενώ έγινε ιχνηλάτιση επαφών στο υπόλοιπο προσωπικό της 388 ΠΑΠ χωρίς να βρεθεί κάποιο κρούσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρούσμα αυτό εμφανίστηκε χθες στο σύστημα του ΕΟΔΥ .

Back to top button