Δ.Π.Θ.-ΠανεπιστήμιοΚορυφαίαΠολιτισμός

Ξάνθη :παραδόθηκε προς χρήση το αρχοντικό ΣΕΦΚΙΕΤ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας και αποκατάστασής του από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ένα ιστορικό κτίριο της Ξάνθης, το αρχοντικό ΣΕΦΚΙΕΤ που μέχρι πριν από μερικά χρόνια στέγαζε το Εργαστήριο Οικοδομικής και Δομικών Υλικών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ., ανακαινίστηκε εσωτερικά και επαναλειτουργεί.

Στον αριθμό 42 της οδού 4ης Οκτωβρίου 1919, το κτήριο στεγάζει πλέον το  Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Γραφείο Διασύνδεσης) του Δ.Π.Θ. καθώς και το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΔΠΘ.  Χάρη σε πρόσφατη συμφωνία με το Δ.Π.Θ., σύντομα το κτήριο θα φιλοξενήσει και το παράρτημα Ξάνθης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης.

Προσβάσιμο πλέον στους φοιτητές, στους πολίτες της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ, το ιστορικό αυτό κτήριο αποτελεί κόμβο ενημέρωσης, διαλόγου και σημείο έναρξης δημιουργικών συνεργασιών.

Back to top button