Ξάνθη – Κορονοϊός: Δεκάδες θάνατοι και 90 ασθενείς στο νοσοκομείο που βρίσκεται εκτός ορίων

Πέραν των δυνατοτήτων του λειτουργεί πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή να μην φαίνεται – προς το παρόν – να υποχωρεί. Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται περίπου 90 ασθενείς με Covid-19 στο Νοσοκομείο, οι 7 κλίνες της ΜΕΘ είναι κατειλημμένες από ασθενείς ηλικίας 45 έως 65 ετών και καταγράφονται δεκάδες θάνατοι μόνο τον τελευταίο μήνα.

“Το Νοσοκομείο λειτουργεί πέραν των δυνατοτήτων του. Το υγειονομικό προσωπικό δοκιμάζεται. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας οι γιατροί της πόλης επωμίστηκαν ένα μέρος της διαχείρισης και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα. Πολλοί από αυτούς νόσησαν. Κάποιοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να συνδράμουν τους Νοσοκομειακούς συναδέλφους τους.

Οι εργαστηριακοί ιατροί συνέβαλαν κινδυνεύοντας να νοσήσουν στην διερεύνηση των περιστατικών” σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΓΝΞ.  “Καλούμε όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις, κάθε έναν που έρχεται σε επαφή με το κοινό, να υποβάλλονται συχνά σε προληπτικά τεστ. 

Θα υπάρξει μεγάλος αριθμός τεστ τα οποία θα γίνονται δωρεάν με την συνδρομή του Δήμου και του ΕΟΔΥ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξουμε την διασπορά. Προσοχή να μην χαλαρώσουν οι πολίτες, πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να αποφύγουμε νέα κύματα 

Η ελπίδα να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ανακάμψει η οικονομία, είναι τα εμβόλια. Το όφελος όσων εμβολιαστούν θα είναι να αποκτήσουν προστασία-αντισώματα έναντι του ιού, χωρίς να διακινδυνεύσουν τις σοβαρές συνέπειες της ασθένειας” σημειώνει ο Ιατρικός. 

Μάλιστα ο ΙΣΞ προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν. “Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι μεγάλο εγχείρημα, θα πάρει χρόνο. Ο Σύλλογος θα βοηθήσει σε αυτό.  Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης θα συνεχίσει να είναι παρών και να γνωμοδοτεί στη διαχείριση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης” σημειώνει χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το xanthinea.gr… 

Exit mobile version