Ξάνθη: Έκρυψαν 14 παράτυπους μετανάστες σε κρύπτη καρότσας με παλιοσίδερα

  Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (30 και 31-3-2021), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε διακινητές, ένας αλλοδαπός και τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τους τέσσερις (4) ημεδαπούς διακινητές, διότι μαζί με έναν ακόμη ημεδαπό συνεργό τους ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν δράστη μαζί με το συνεργό που αναζητείται να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές, με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, έχοντας τους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του φορτηγού, κάτω από διάφορα αντικείμενα.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Exit mobile version