Βρήκαν ευκαιρία μέσα στο lockdown να κλείσουν το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή -Αντίδραση Χαριτόπουλου Σταυρίδη

Μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς βάζει λουκέτο στις 20 Νοεμβρίου στο υποκατάστημά της στην Ξυλαγανή .Η κίνηση απόλυτα αιφνιδιαστική ήρθε να προστεθεί στο λουκέτο της Εθνικής στις Σάπες πριν από 2 χρόνια που ξεχάστηκε πλέον .Επιστολή στη Διοίκηση και τους βουλευτές του Δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου ενώ ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης ζητά έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Ο Δήμαρχος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στην Διοίκηση της Τράπεζας την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές του Νομού :

Προς:

τον κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Τράπεζας Πειραιώς

                                                                        Κοινοποίηση:

  1. κ. Μαρία Μαυροματάκη,

Επικεφαλής Δικτύου Β. Ελλάδας Τράπεζας Πειραιώς

2) κ. Διονύσιο Πάνου,

    Περιφερειακός Διευθυντής

    Τράπεζας Πειραιώς

3) κ. Γεώργιο Ζαββό,    

   Υφυπουργό Οικονομικών, Αρμόδιο  

   για Χρηματοπιστωτικό Σύστημα

           4) κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη,

   Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Ροδόπης

5) κ. Δημήτρη Χαρίτου,

   Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης

6) κ. Ιλχάν Αχμέτ, Βουλευτή ΚΙΝΑΛ

   Ν. Ροδόπης

Θέμα: Συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας

 Πειραιώς Ξυλαγανής.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με πληροφορίες  και έντονες φήμες που διακινήθηκαν ευρέως, η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της και την μείωση του προσωπικού της, προτίθεται να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας υποκαταστημάτων της και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και αυτό της Ξυλαγανής, του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Στο βαθμό που οι πληροφορίες είναι έγκυρες επιθυμώ να σας παρακαλέσω να επανεξετάσετε την απόφαση γιατί συντρέχουν εθνικοί, οικονομικοί, υγειονομικοί και κοινωνικοί λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος Ξυλαγανής.

Η περιοχή είναι παραμεθόριος και έχει ανάγκη την παρουσία των τραπεζών, για την ενίσχυση της συνοχής της και την συγκράτηση του πληθυσμού της. Η Τράπεζα Πειραιώς ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας κληρονόμησε ως πελάτες τους αγρότες της περιοχής, που είναι το σημαντικότερο πληθυσμιακό στρώμα της. Στις δραματικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, το κλείσιμο ενός τραπεζικού υποκαταστήματος θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού η μετάβαση τους στα κοντινότερα υποκαταστήματα θα είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Συγχρόνως οι πολίτες της τρίτης ηλικίας, που δεν είναι χρήστες των νέων τεχνολογιών θα βρεθούν σε αδιέξοδο και απομόνωση, ενώ η ευρύτερη περιοχή την οποία καλύπτει το εν λόγω κατάστημα έχει τουριστική προοπτική.

          Επιπρόσθετα σας υπενθυμίζω ότι ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών είναι πελάτης και στηρίζει ευρύτερα την Τράπεζα σας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

για αυτούς τους και για μία σειρά ακόμη λόγους, σας παρακαλώ να δείτε με ευαισθησία το θέμα που σας αναφέρω και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Πειραιώς, να διατηρήσετε σε λειτουργία το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή.

Προσωπικά προτίθεμαι άμεσα να το θέσω σε συλλογικά όργανα, μεταξύ των οποίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών.”καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα ζητά ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης

Την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά με δημόσια ανακοίνωσή του ο τέως Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ξυλαγανής Γιώτη Βουτσά επισκέφθηκαν σήμερα το υποκατάστημα .Ο ίδιος χαρακτηρίζει: “υποβάθμιση ” και “περιθωριοποίηση” του Δήμου την απόφαση

Το κείμενο του τέως Δημάρχου ακολουθεί:

“Να μην κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή

Η μη διαψευσθείσα απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή βρίσκει την παράταξή μας κάθετα αντίθετη.
Σήμερα ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης συνοδευόμενος από τον Προέδρο της Κοινότητας Ξυλαγανής Παναγιώτη Βουτσά επισκέφθηκαν το κατάστημα της Ξυλαγανής όπου πληροφορήθηκαν την πρόθεση για την αναστολή λειτουργίας του εντός 20ημερου.
Το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής και όχι μόνο που επί δεκαετίες εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο κατάστημα της Τράπεζας που διαδέχθηκε την Αγροτική .
Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλη υποβάθμιση του τόπου μας .Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αποφάσεις που τον υποτιμούν και τον τοποθετούν στο περιθώριο.
Θυμίζουμε τον επιτυχή αγώνα της δημοτικής μας αρχής για την διατήρηση του Υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον οικισμό
Ζητούμε άμεσα την σύγκλισή έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας Σαπών με μοναδικό θέμα το υποκατάστημα της Τράπεζας προκειμένου να παλέψουμε συλλογικά το θέμα.
Παράλληλα καλούμε τους βουλευτές και την Περιφέρεια ΑΜΘ να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και να εναντιωθούν στην επικείμενη κατάργηση.

Exit mobile version