ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζ

Βουλγαρία :με τραγικά ποσοστά εμβλιασμού στην Ευρώπη τί άραγε τουρισμό περιμένουμε;-Μέχρι στιγμής το επίπεδο εμβολιασμού κινείται στο 10%…

Το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού της καταγράφει αυτή τη στιγμή η Βουλγαρία η οποία παραμένει μακράν εκτός από φτωχότερη χώρα της ΕΕ και η εκείνη με την χειρότερη θέση στον εμβολιαστικό πίνακα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν από 1,5 μήνα περίπου στη Βουλγαρία είχαν εμβολιαστεί γύρω στους 150.000 μόλις άτομα με την Κυβέρνηση να ανοίγει τις πλατφόρμες για όλες τις ηλικίες πλέον.

Για μεγάλο χρομικό διάστημα δεν εμβολιάζονταν γιατροί και εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα 1 στους 2 Βούλγαρους να μην θέλει να εμβολιαστεί όντας δύσπιστος .

Σήμερα η κατάσταση έχει κάπως βελτιωθεί αλλά παραμένει σε τραγικά χαμηλά επίπεδα .

Έτσι σύμφωνα με την έκθεση του ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), στην οποία περιγράφεται ο χάρτης των εμβολιασμών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βουλγαρία έχει εμβολιάσει :

-9,2% άνω των 80 ετών

-15% των 70-79 ετών

-14,5% των 60-69 ετών

-11,7% των 50-59 ετών

-6,8% των 25-49 ετών

Με αυτήν την κατάσταση για πιο “πράσινο” πιστοποιητικό μιλάμε ;Τι είδους τουρισμό περιμένουμε από τη Βουλγαρία; Άραγε οι τοπικοί-περιφερειακοί…”ιντρούκτορες” περί τον τουρισμό έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται ή το…μελετάνε ακόμη;

Back to top button