Η Βουλγαρία προσέλκυσε το 50% των Ρουμάνων τουριστών που ήθελαν να πάνε στην Ελλάδα–Λόγω των αυστηρών ελέγχων και του τεστ για κορωνοϊό

Σύμφωνα με δημοσίευμα Ρουμανικής ιστοσελίδας “Liber Tatea” που υπογράφει ο δημοσιογράφος Ciprian Iana  «Η Βουλγαρία κατάφερε, τους τελευταίους δύο μήνες, να προσελκύσει το 50% των ρουμάνων τουριστών που κανονικά πήγαιναν στην Τουρκία ή την Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση που έγινε από ένα γραφείο που ειδικεύεται στις παραθαλάσσιες διακοπές στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.»

 Σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση, ο πυρήνας των Ρουμάνων τουριστών που πήγαν στη Βουλγαρία αποτελείται από αυτούς με μέσο ή πάνω από το μέσο όρο εισόδημα. “Το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας της Βουλγαρίας – ίσως ακόμη και το 50% των σημερινών τουριστών – δεν είχε πάει ποτέ στη βουλγαρική ακτή. Επειδή η Βουλγαρία είναι γενικά ένας προορισμός για οικογένειες, βλέπουμε αύξηση στο τμήμα των ζευγαριών. Ήταν το πελατολόγιο για την Τουρκία και την Ελλάδα “, δήλωσε ο Sebastian Constantinescu, Διευθύνων Σύμβουλος της Travel Planner, σύμφωνα με το Ziare.com . Ένα από τα επιχειρήματα που ζυγίζει σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον επαναπροσανατολισμό είναι το γεγονός ότι η Βουλγαρία είναι ο πιο ανεκτικός προορισμός για τους ρουμάνους τουρίστες, σύμφωνα με την ανάλυση του Travel Planner. «Όσοι πάνε στην Τουρκία και την Ελλάδα συνήθως αναζητούν ξενοδοχεία στη Βουλγαρία τώρα, επειδή είναι ο πιο ανεκτικός προορισμός για ρουμάνους τουρίστες, δεν απαιτεί δοκιμές PCR, δεν χρειάζεται να καραντίνα κατά την επιστροφή, επειδή δεν έχει αναφερθεί περίπτωση COVID -19 στην ακτή της Βουλγαρίας και αντιπροσωπεύει έναν από τους ασφαλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς », πρόσθεσε ο Constantinescu.

Exit mobile version