ΚορυφαίαΚοινωνίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Vegan Street food από τους μάγειρες του ΠΔ ΙΕΚ στην πλατεία της Κομοτηνής (web tv φωτογραφίες)


Η γαστρονομία, ο πολιτισμός, οι άνθρωποι και τα προϊόντα του τόπου μας σε μια γευστική συνάντηση με χορτοφαγικές συνταγές οι οποίες παρασκευάστηκαν με πρώτες ύλες του εργαστηρίου “ΑΞΙΖΩ” ΙΚΕ, του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης.
Τορτίγιες με λαχανικά και ξηρούς καρπούς, ταρτάκια με κρέμα πατισερί από γάλα καρύδας, μπέργκερ, ζυμαρικά και άλλες λαχταριστές, πολύχρωμες vegan λιχουδιές μαγείρεψαν επί τόπου και πρόσφεραν στον κόσμο οι εκπαιδευόμενοι της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (ΣΕΦ)” του Π.Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους Δημήτρη Τσιμουρτακίδη και Θεόδωρου Κατιγκαρίδη αλλά και την επίβλεψη της διευθύντριας του Π.ΔΙΕΚ Αιμιλίας Καζάκη και των υποδιευθυντών Ανέστη Σταυρίδη και Ασπασίας Ιωαννιδου.


«Η vegan διατροφή δεν είναι μόδα αλλά ένας άλλος τρόπος διατροφής που βασίζεται σε φυτικές τροφές, χωρίς να στερεί τον οργανισμό μας από βασικά θρεπτικά συστατικά» μας εξήγησε ο εκπαιδευτής στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Δημήτρης Τσιμουρτακίδης, μιλώντας για την εκδήλωση.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης μας με Διοργανωτές το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, την Κοιν.Σ.Επ. “Θράκης Κίνητρο”, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, το Σύλλογο Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΞΙΖΩ”, το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής και τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας
Επαγγελματοβιοτεχνικών Σωματείων Ροδόπης.

Φωτο Κώστας Μάρκου

Back to top button