Βαρύ πένθος για το ποδόσφαιρο Ξάνθης και Κομοτηνής – «Έφυγε» ο Γιώργος Μαρινάκης

Θλίψη προκαλεί το βράδυ της Πέμπτης στους ποδοσφαιρόφιλους σε Ξάνθη και Κομοτηνή η απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ και προέδρου τα τελευταία χρόνια της ακαδημίας του ΠΑΟΚ Κομοτηνης Γιώργου Μαρινάκη.

Με καταγωγή από την Συδινή Ξάνθης, υπήρξε ο πρώτος παίκτης της ομάδας Ξάνθης που πέτυχε γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, στον πρώτο αγώνα μετά την άνοδο τον Σεπτέμβρη του 1989 με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής που έγραψε:

«Ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος με ήθος και αρχές, τις οποίες προσπαθούσες να μεταλαμπαδευσεις σε όλους μας. Ησουν ένας υπέροχος αθλητής παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Ήσουν και θα είσαι η οικογένεια μας, ο πρόεδρος μας, το στήριγμα μας, μα πάνω από θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας.
Αντίο Πρόεδρε μας. Καλό παράδεισο
».

Από την πλευρά του, ο επί χρόνια υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΟΞ Μπάμπης Κυρλίδης τον αποχαιρέτισε με το εξής κείμενο:

«ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Ο Γιώργος Μαρινάκης μεταγράφηκε από την Θράκη Συδινής και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έπαιξε στον Α.Ο.Ξ στην Β’ Εθνική. Στέφθηκε πρωταθλητής αρχικά της Γ’ και στη συνέχεια της Β’ κατηγορίας. Στην πρεμιέρα της Α’ Εθνικής πέτυχε το 1ο γκολ τον Σεπτέμβριο του 1989 με όμορφο τέρμα παίρνοντας την μπάλα από το κέντρο και σκοράροντας από μακριά (σχετικό βίντεο). Αποχώρησε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 1991-1992.Το νούμερο 8 έμεινε ορφανό…Ας είναι ελαφρύ το χώμα ….»

Γιάννης Παπαδόπουλος thrakisports

Exit mobile version