Βουλευτικές εκλογές 2023Κορυφαία

Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: “Αρχιερέας των υποκλοπών ο πρωθυπουργός”

Έρχεται η άνοιξη στην πολιτική ζωή του τόπου και τις 21 Μαΐου θα τη γιορτάσουμε. Αυτό το μήνυμα λαμβάνω όπου κι αν βρεθώ. Αυτό το μήνυμα που στέλνετε και εσείς εδώ. Το μήνυμα της αλλαγής”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε “πυρά” κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως “αρχιερέα των υποκλοπών”.

“Μία οικογένεια κατέλυσε το κράτος Δικαίου και τα μισά άρθρα του Συντάγματος”, τόνισε.

“Αρχιερέας των υποκλοπών ο πρωθυπουργός. Δεν είχε το σθένος να πει παραιτούμαι. Είναι γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Αν πάρει δεύτερη εντολή, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο; Μην του δώσετε λευκή επιταγή”, ανέφερε απευθυνόμενος στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

“Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούν οι πολίτες να συνεχίσουν σε αυτήν την κατηφόρα. Δεν μπορεί τη χώρα να την κυβερνούν τρεις οικογένειες. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αν τα νέα παιδιά δεν έχουν μέλλον σε αυτόν τον τόπο”, σημείωσε.

“Ποιοι θα πανηγυρίζουν το βράδυ των εκλογών; Ο λαός ή τα καρτέλ; Αυτό είναι το ερώτημα”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας το δίλημμα της 21ης Μαΐου. “Η εκλογική μάχη θα είναι αμφίρροπη. Η νίκη δεν θα κριθεί από τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων αλλά από εσάς”.

“Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ανοίγει ο δρόμος την επόμενη ημέρα για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Ο Μητσοτάκης θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για κυβέρνηση αν είναι πρώτος στις εκλογές με απλή αναλογική. Με εκβιασμούς και αποστασίες. Το καθεστώς αυτό πρέπει να χάσει. Και θα χάσει αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα κερδίσει. Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή. Κάναμε λάθη, αλλά κυβερνήσαμε τον τόπο με εντιμότητα. Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Αφήσαμε γεμάτα ταμεία. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος, το οποίο ο Μητσοτάκης το αύξησε κατά 50 δισ. ευρώ τα χρόνια αυτά”, ανέφερε.

Back to top button