Τρία τα χρυσά μετάλλια του Εβρίτη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στο Πανευρωπαικό!-5ος ο Άλεξ Ταξιλδάρης στα 50 ύπτιο S1

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία είναι πλέον τα χρυσά μετάλλια του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται για 5η μέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ο Εβρίτης «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, ήταν εντυπωσιακός σε ακόμη ένα αγώνισμα της μεγαλύτερης διοργάνωσης πριν από τους Αγώνες του Τόκιο, φτάνοντας και πάλι στην κορυφή. Έτσι μετά τα 100μ. πεταλούδα και τα 100μ. ελεύθερο, ο Μιχαλεντζάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S8, την ίδια στιγμή που ο Παναγιώτης Χριστάκης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S6. Με τα αποψινά μετάλλια, η Ελλάδα έφτασε τα εννέα έως τώρα στη διοργάνωση, τέσσερα εκ των οποίων χρυσά.

Ο Μιχαλεντζάκης, όπως συνέβη στον προκριματικό (26.89) έτσι και στον τελικό δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του. Με εντυπωσιακή εκκίνηση, έφτασε πρώτος στον τερματισμό με επίδοση 26.84, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ρώσο Νικολάεφ (27.06) και στην τρίτη τον Ουκρανό Ντουμπρόφ (27.45).


Στα 50μ. ύπτιο S1, ο Δημήτρης Καρυπίδης κατετάγη 4ος με 1:28.22, ενώ μια θέση πιο κάτω βρέθηκε ο Κομοτηναίος Άλεξ Ταξιλδάρης (1:58.35).

protothema

Exit mobile version