Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Αμέτ Σινάν και ο αντιπρόεδρος Χαλήλ Ιμπράμ Μουχαρέμ συναντήθηκαν ,πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα ,με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά κατόπιν προσκλήσεώς τρου

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός :

“.Έγινε μία γόνιμη συζήτηση και ενημερώσαμε τον Υπουργό σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει ο συνεταιρισμός στα μέλη του και συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και ζητήσαμε την παροχή και την παρέμβαση του υπουργού για την επίλυση αυτών.

Από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, αναφερθήκαμε στοότι υπάρχουν παραγωγοί που δεν πληρώθηκαν. Σε αυτό μας διαβεβαίωσε και ο υπουργός ότι, όποιοι παραγωγοί δεν πληρώθηκαν θα πρέπει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2022 να συμπληρώσουν τα ελλείποντα δικαιολογητικά όπως:

– Να είναι δηλωμένος ο λογαριασμός Iban στην ΑΑΔΕ (εφορία ) διότι τα χρήματα κατατίθενται από εκεί

-Να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης Να είναι (δηλαδή) γραμμένοι στο μητρώο αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Για το πρόβλημα που προέκυψε στο νομό μας σχετικά με την ίωση που έχει προσβάλει τα καπνά μας υποσχέθηκε ότι θα αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί. Για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών του καπνού που δεν εντάσσονται στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνονται από αυτόν, μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει μία τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και σύντομα θα έρθει ως θέμα συζήτησης στην ολομέλεια.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι εισφορές του ΕΦΚΑ που δυσκολεύει τους παραγωγούς να ανταπεξέλθουν στη πληρωμή τους στον ΕΦΚΑ διότι υπάρχει μία μεγάλη ανισορροπία στο ποσό της στάνταρ εισφοράς μεταξύ των μεγάλων και μικρών καλλιεργητών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η πλειοψηφία των μελών μας είναι μικροκαλλιεργητές των 10 στρεμμάτων περίπου. Είναι μεγάλη αδικία με αυτούς που καλλιεργούν 10 στρέμματα σε σχέση με εκείνους που καλλιεργούν 100 στρέμματα να πληρώσουν την ίδια εισφορά.

Ο Υπουργός μας άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, και μας διαβεβαίωσε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Γενικά ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι σοβαρά και τα αιτήματά μας εύλογα και για την επίλυση αυτών απαιτούν βούληση και εργασία.”καταλήγει η ανακοίνωση

Exit mobile version