Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά συναντήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ: για ποια αγροτικά θέματα της Ροδόπης ενημερώθηκε

Ενδιαφέρουσες οι ειδήσεις που προέκυψαν από την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ .Αφορούν κυρίως τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Σημαντική εξέλιξη η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η δυνατότητα αποζημίωσης πλέον δέντρων σε προανθικό στάδιο. Για τη Ροδόπη αφορά κεράσια και ελιές που υπέστησαν ζημιές την Άνοιξη του 2021και ,όπως πληροφορήθηκε ο βουλευτής ενδεχομένως να δοθεί προκαταβολή αποζημίωσης στους αγρότες , άνω του 40% τον Αύγουστο..

Η ανάρτηση του βουλευτή είναι η παρακάτω:

“Είχα την ευκαιρία να δω σήμερα στο γραφείο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά από τον οποίο αποκόμισα ενδιαφέρουσα ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα των αγροτών της Ροδόπης.

Έτσι λοιπόν,

1) σε ό,τι αφορά την αποζημίωση κερασιών σε προανθικό στάδιο για το έτος 2021, τόνισε ότι θα προσπαθήσει η προκαταβολή άνω του 40% να δοθεί εντός Αυγούστου.

2) Επίσης, θα αναμένει το πόρισμα των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την ακαρπία που έχει πλήξει τα καπνά στη Ροδόπη κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

3) για τις αποζημιώσεις σε ελιές και ρόδια, έδωσε χρονοδιάγραμμα έως τα τέλη του 2022.

4) και τέλος ζήτησα να δοθεί για το έτος 2021 ενίσχυση σε καπνοπαραγωγούς λόγο Covid και σε άλλους παραγωγούς όπως δόθηκε για το έτος 2020 μετά από προσωπικό αγώνα που έδωσα στην Βουλή και ευχαρίστησα εκ νέου για το θέμα αυτό την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου

Exit mobile version