ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Τον Οκτώβριο θα εορτάζονται τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ιάσμου-Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τον Οκτώβριο θα εορτάζονται πλέον τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ιάσμου μετά από την ομόφωνη απόφαση που έλαβε κατά την σύντομη λόγω ενός απρόβλεπτου τραγικού περιστατικού ,δια ζώσης συνεδρίασή του, το Δημοτικό του Συμβούλιο .

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ιστορία ,την πρόταση αρχικά κατέθεσε στο Δήμο, τον Μάρτιο του 2020 ,ο Προέδρος της Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας για την καθιέρωση εορτασμού των “Ελευθερίων Ιάσμου”  και ορισμό της 6ης Οκτωβρίου ως τοπική αργία.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής Παντελεήμων έθεσε επίσης επισήμως το αίτημα προς τον Δήμαρχο του Ιάσμου τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους .

Τελικά  ήρθε προς ψήφιση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιάσμου την  Τρίτη 15 Μαρτίου και όπως αναφέρθηκε ψηφίστηκε ομοφώνως .

Θα ακολουθήσει αίτημα του Δήμου Ιάσμου στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να θεσπίσει τον εορτασμό των ελευθερίων του Ιάσμου, ως ημέρας ιστορικής τοπικής αργίας στον Δήμο Ιάσμου.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού διατάγματος.

Πρόκειται για πολύ σημαντική απόφαση και ουσιαστικά μία ιστορική αποκατάσταση  καθώς ο Ίασμος απελευθερώθηκε από τον προελαύνοντα ελληνικό στρατό τον Οκτώβριο του 1919 λίγο μετά από την αντίστοιχη της Ξάνθης .Μετά το χειμώνα τον Μάιο του 1920 προχώρησε προς την Κομοτηνή

Back to top button