Αγροτικά νέαΕλλάδαΟικονομία

Πριν τον 15 Αυγουστο η καταβολή του 35% των αποζημιώσεων στους αγρότες δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος σε τηλεδιάσκεψη με κομματικά στελέχη

Σε τηλεδιάσκεψη που ​διοργανώθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου, από  τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, με  καλεσμένο  τον Πρόεδρο  του ΕΛΓΑ  κ.  Ανδρέα Λυκουρέντζο, συμμετείχαν οι Υπεύθυνοι Αγροτικών Θεμάτων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης κ.κ. Νικόλαος  Κολάτσος και Ιωάννης Αμαξόπουλος.

Πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση τόσο για θέματα γενικότερης λειτουργίας ΕΛΓΑ, όσο και για τρέχοντα ζητήματα,  όπως:

  1. Η καταβολή του υπολειπόμενου 35% των αποζημιώσεων σε καλλιέργειες, που σύμφωνα με τον Πρόεδρο  θα πραγματοποιηθεί πριν τις 15/8/2020.
  2. Η ενεργοποίηση, για πρώτη φορά από το 2011, σχετικής διάταξης με την οποία μεταφέρθηκε ποσό ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς.
  3. Η μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.
  4. Η σύνταξη «κοστολογικής ασφαλιστικής μελέτης» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι στις βασικές επιδιώξεις της νέας διοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ σε όλα τα στάδια από τη δήλωση ζημιών μέχρι την εκτίμηση  στο χωράφι, έτσι ώστε να ολοκληρώνεται με ταχύτητα το έργο των εκτιμητών προς όφελος των αγροτών.

Back to top button
Close