ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου: σχεδόν 2 εκ τα χρέη των αγροτών στον Οργανισμό

Τα 2 εκ ευρώ αγγίζουν τα χρέη των αγροτών που επί χρόνια χρησιμοποιούσαν για να ποτίζουν ,προφανώς χωρίς να πληρώνουν ή να τους ζητάται κάτι τέτοιο όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η νέα διοίκηση του ΤΟΕΒ. Μάλιστα υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση που ανέρχεται στο ποσό των 392.000 ευρώ. Μόνο οι οφειλες για το 2021 ξεπερνούν το μισό εκ ευρώ…

Η ανακοίνωση του ΤΟΕΒ που παρουσιάζει ένα πραγματικά δυσεπίλυτο πρόβλημα που διογκώθηκε υπέρμετρα και τώρα είναι άγνωστο πως τα χρέη αυτά θα (ξε)πληρωθούν από τους αγρότες χρήστες του ευλογημένου νερού.:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου στα πλαίσια της διαφάνειας και της ισονομίας και θέλοντας να εξασφαλίσει τη νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού δημοσιοποιεί την έως και σήμερα οικονομική κατάσταση του Οργανισμού όπως φαίνεται  παρακάτω.

Σε ότι αφορά το ποσό της υπεξαίρεσης το οποίο ανέρχεται περίπου στις 392.000,00€ μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό από την αρμόδια υπηρεσία το έτος 2020 σας γνωστοποιούμε ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ελέγχου έχοντας πάρει τη νομική οδό.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τρίτους μέχρι και τη δεδομένη χρονική στιγμή ανέρχονται περίπου στις 300.000,00 €. Εκτός από τις άνωθεν υποχρεώσεις τα μηνιαία έξοδα του Οργανισμού για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών ανέρχονται κατά προσέγγιση στις 100.000,00 €.

Με βάση τα ανωτέρω και θέλοντας να επιτευχθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού παρακαλούμε όλα τα μελή και μη να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες ανεξόφλητες οφειλές τους προς τον Οργανισμό, σε διαφορετική περίπτωση ο Οργανισμός με βάση τις διατάξεις του άρθρου 61 του 2538/1997 και βάση του ελέγχου που πραγματοποιείται τόσο από την Περιφέρεια όσο και από Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αποστείλει στη Δ.Ο.Υ κατάσταση των οφειλετών  προς είσπραξη. Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί και ατομική ειδοποίηση προς όλους τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η αποπληρωμή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τη 1 Νοεμβρίου 2021 καθώς μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής θα ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής των ανεξόφλητων οφειλών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.  ” καταλήγει η ανακοίνωση

Exit mobile version