ΚορυφαίαΠολιτισμός

Το “Tale of X Cities” με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στην 86 ΔΕΘ

Πριν 20 μήνες ξεκίνησε το ταξίδι του το Tale of X Cities .Στη διαδρομή του όλον αυτόν τον καιρό εκανε στάσεις σε 15 πόλεις και συνάντησε 25 φορείς.Με μια συλλογική προσπάθεια συνέβαλε στην ανάδειξη της δημιουργικότητας 200 ανθρώπων από τη Βόρειο Ελλαδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής :

“Το Tale of X Cities ως τις 18 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έργα και διαδραστικά project των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα το 2021 και 2022, καθώς και δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων, μεταφέροντάς μας σε ένα πολυσυλλεκτικό, πολυφωνικό ταξίδι σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα μέσα από διαφορετικές οπτικές, αφηγήσεις, αντικείμενα και εμπειρίες. Βίντεο, φωτογραφία, podcast, performance, μουσική και συμμετοχικές δράσεις αφηγούνται την ιστορία μιας δυναμικής κοινότητας εν τη γεννέσει! Το Δηπεθε Κομοτηνής με τη βοήθεια δημιουργικών ανθρώπων της πόλης μας πρωτοστάτησε στο ταξιδι αυτό και συνεχίζει με συμμετοχικες δρασεις και ατομικά έργα που θα αποτελέσουν το κορμό του Φεστιβάλ για το 2022.


Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από 20 μήνες όλα τα έργα συντελεστών και ολοι οι φορείς συναντηθήκαμε στον όροφο του Περιπτέρου 16 στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το installation του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής περιλαμβάνει το ιστορικό της πορείας του από την πρώτη παράσταση στις 14 Μαρτίου 1986 μέχρι σήμερα και μέρη από σκηνικά του Ιωάννη Ν. Καραγκιουλμέζη σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ ΚομοτηνήςΗ παρουσίαση υλοποιείται με την ένθερμη συμμετοχή όλων όσων παίρνουν μέρος στα εργαστήρια, χάρη στη συγχρηματοδότηση των Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δηπεθε Κομοτηνης και Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, με τη συμβολή των Ethnological Museum of Thrace, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Δήμου Θέρμης, του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Κοζάνης, και με την υποστήριξη της TIF Helexpo.
Διοργάνωση: Goethe-Institut Thessaloniki
Διεθνές Δίκτυο: Freiraum Platform, Kontrapunkt, Rhodope International Documentary Film Festival
Υποστήριξη: ΔΕΘ-Helexpo
Επιμέλεια-Συντονισμός: ArtBOX Creative Arts Management
Υπεύθυνη εργαστηρίων: Έλλη Χρυσίδου (εικαστικός)
Σύμβουλοι: Δήμητρα Βασιλείου, Χρήστος Παπαδόπουλος (Πνευματικό Κέντρο Δήμου, Ιωαννιτών), Θεανώ Πασχάλη (ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής), Βαλεντίνα Σωκράτους (Εθνολογικό Μουσείο Θράκης)
Γραφιστικός σχεδιασμός: Γιώργος Παπαλεξάνδρου
Σχεδιασμός-υλοποίηση συστήματος ανάρτησης: Ιωάννης N. Καραγκιουλμέζης”

Back to top button