ΚορυφαίαΚοινωνία

Το πρώτο σχολείο στη Ροδόπη με φωτοβολταϊκό είναι το Ιεροσπουδαστήριο-Τοποθετήθηκε με έξοδα της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας (web tv)

Τελικά η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής επιβεβαιώνει καθημερινά και εμπράκτως την κοινωνικής της ευαισθησία υλοποιώντας πρωτοβουλίες και ενέργειες που συζητώνται πάντα θετικά .

Αυτή τη φορά πρωτοπορεί αφού με δικά της έξοδα έχει εγκατασταθεί στην στέγη του Ιεροσπουδαστηρίου “Χαϊριγιέ” στην Κομοτηνή φωτοβολταϊκό σύστημα 15KW .Το σύστημα όπως αποκάλυψαν σήμερα ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΜΠ είναι το πρώτο που εγκαταστάθηκε σε εκπαιδευτική δομή της Κομοτηνής .

Το σύστημα θα καλύπτει τα τρία κτίρια το παλιό Ιεροσπουδαστήριο,το νέο κτίριο και το Οικοτροφείο Θηλέων και όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΜΠ Σελίμ Ισά δεν θα υπάρχει χρέωση του ρεύματος που καταναλώνεται αφού το σύστημα είναι διασυνδεδεμένο στον ΔΕΔΔΗΕ και κάθε τρία χρόνια θα γίνεται συμψηφισμός .

Το κόστος της εγκατάστασης ήταν 13000 ευρώ .

Όπως ανάφερε ο ίδιος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν σκέψεις για ανάλογές τοποθετήσεις τόσο σε ιερά τεμένη που τελούν υπό την ευθύνη της Διαχειριστικής όσο και σε μειονοτικά σχολεία. Τα οφέλη από την εγκατάστασή τους πολλαπλά τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας όσο και στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κτιρίων .

Οι δηλώσεις του Προέδρου εδώ

Back to top button