ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

To ΟPEN ομολόγησε ότι μετέδωσε ατεκμηρίωτη πληροφορία περί “μεταναστών εμπρηστών ” στα Πετρωτά Σαπών

Μια ανεύθυνη πληροφορία που άκουσε ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ για τη φωτιά στα Πετρωτά των Σαπών δημιούργησε αίσθηση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και πανελληνίως .Το ρεπορτάζ μιλούσε για σύλληψη μεταναστών οι οποίοι έβαζαν φωτιές στην περιοχή .

“‘Οπως πάντα κάνει το Open να δώσουμε την πραγματική διάσταση διότι πάντα διασταυρώνουμε και δύο και τρεις και τέσσερις φορές μία πληροφορία πριν τη μεταδώσουμε” αποσαφήνισε ο Νίκος Στραβελάκης μιλώντας με το δημοσιογράφο σήμερα στο δελτίο

Μας είπες ότι η είδηση ήταν διασταυρωμένη από δύο πλευρές. Είναι έτσι τα πράγματα; Όντως συνελήφθησαν οι δύο μετανάστες και από ποιους;» ρώτησε ο παρουσιαστής.

«Αυτή η καταγγελία έγινε από κατοίκους στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον κόμβο Πετρωτών και τους είπαν να πάνε εκεί. Σε πολύ λίγα λεπτά είδαμε έντονη κινητικότητα των περιπολικών της αστυνομίας να είναι έτοιμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να πάνε σε ένα περιστατικό που φαινόταν επείγον. Πρόλαβα να ρωτήσω τους αστυνομικούς και μου είπαν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι δύο μετανάστες βάζουν φωτιά στις Σάπες. Ήταν σοβαρή η καταγγελία κι όφειλα να διπλοτσεκάρω και να διασταυρώσω την είδηση κι επικοινώνησα με άλλον αστυνομικό της ευρύτερης περιοχής, που ουσιαστικά απάντησε θετικά ότι υπήρχε καταγγελία» απάντησε ο δημοσιογράφος.

«Από ποιους συνελήφθησαν; Άλλο να υπάρχει καταγγελία από πολίτες κι άλλο οι αστυνομικοί να την αξιολογήσουν ως σοβαρή και να λένε ότι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω» συνέχισε ο Νίκος Στραβελάκης. «Ουσιαστικά είπαν ότι τους έχουν ακινητοποιήσει οι κάτοικοι που ήταν εκεί και κάλεσαν την αστυνομία» είπε ο δημοσιογράφος.

«Άρα, η πληροφορία ήταν λάθος γιατί είναι προφανές ότι οι πολίτες δεν συλλαμβάνουν πολίτες, οι Αρχές το κάνουν αν κρίνουν ότι υπάρχει παράνομη πράξη. Αλίμονο, αν φτάσουμε στο σημείο οι κάτοικοι να ακινητοποιούν πολίτες, θεωρώντας ότι είναι ένοχοι για κάποια έκνομη ενέργεια… Η είδηση δεν ήταν σωστή» συνέχισε ο Νίκος Στραβελάκης. «Οι αστυνομικοί είπαν ότι υπήρχε η καταγγελία και από τις δύο πηγές, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ότι έγιναν συλλήψεις και η συγκεκριμένη είδηση ήταν λάθος» διευκρίνισε ο Αντώνης Τσολναράς.

Back to top button