ΚορυφαίαΠολιτισμόςΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

“To Μυστικό του Βασιλιά¨ από την Παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 19 Νοεμβρίου (video)

Το έργο “Το Μυστικό του Βασιλιά ” του Βασίλη Μαυρογεωργίου παρουσιάζεται από την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής .Πρόκειται για ένα έργο που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά με πολλά μηνύματα για την ανθρώπινη ευαισθησία ,την ενσυναίσθηση ,την αποδοχή και την αγάπη.

Το έργο το οποίο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Μυρσίνης Λιατζουράκη ήδη παίζεται για τα σχολεία της πόλης από τις 9 Νοεμβρίου ενώ θα δοθούν και 3 παραστάσεις για το κοι9νό της πόλης την  Κυριακή 19 και 26 Νοεμβρίου, και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στις 7 το απόγευμα.

Για τις παραστάσεις αυτές μίλησαν σήμερα στα ΜΜΕ της πόλης ο Πρόεδρος του ΔΣ του Θεάτρου Νότης Χαραλαμπίδης ,η σκηνοθέτης και ηθοποιοί της παράστασης .

Οι δηλώσεις τους εδώ :

Το Μυστικό του Βασιλιά

Δυο λόγια για το έργο:

Σε μια φυλακή βρίσκονται, χωρίς τη θέλησή τους, ένα κορίτσι, ένας ιππότης, μια γυναίκα κι ένας τροβαδούρος. Δεν είναι όμως καταδικασμένοι για κάποια πράξη άσχημη, παράνομη ή άδικη… Αντίθετα! Βρίσκονται εκεί γιατί μόνο αυτοί μπορούν να ανακαλύψουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το μεγάλο μυστικό του βασιλιά. Ποιο είναι αυτό; Πού θα το βρουν; Οι τέσσερις ήρωες και ηρωίδες με τη βοήθεια της βιογράφου του παλατιού ξεκινούν ένα φανταστικό ταξίδι που ζωντανεύει τις περιπέτειες και τα ανδραγαθήματα του βασιλιά όταν ακόμη ήταν ένας νεαρός θαρραλέος πρίγκιπας.

Το θεατρικό κείμενο του Βασίλη Μαυρογεωργίου ζυμώνεται με τα υλικά αυτά που κινητοποιούν κάθε μικρό και μεγάλο παιδί: τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το παιχνίδι και τη χαρά του. Ενώ μας υπενθυμίζει πως και οι πιο δύσκολοι γρίφοι λύνονται με τη θετική σκέψη, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή, την αγάπη!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.

Μουσική: Μαρίνος Τόκας

Video: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς

Φωτισμοί : Γιάννης Τζατζανάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Ιωαννίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Δημήτρης Πάσσος, Βασίλης Λειβαδίτης, Ρίτα Μοσχίδου

Η τιμή του εισιτηρίων για τις παραστάσεις για το κοινό είναι 10 ευρώ ολόκληρο και 5 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, παιδικό). Διάθεση εισιτηρίων www.ticketservices.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2531037770.

Back to top button