ΚοινωνίαΕλλάδα

Από τις 12 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των 60 έως 64 με το εμβόλιο της AstraZeneca

Στις 12 Φεβρουαρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί των 60-64, όπως αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Αλλάζει ο προγραμματισμός λόγω AstraZeneca.

Σημαντικά νέα από τη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που αποφάσισε ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών μεταξύ 60 – 64 ετών θα αρχίσουν στις 12 Φεβρουαρίου.

Όπως ενημερώνει η ΕΡΤ, στις 8 του μηνός αναμένεται να φτάσουν στη χώρα περί τις 410.000 δόσεις του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Αλλάζει λοιπόν ο προγραμματισμός της εθνικής καμπάνιας εμβολιασμών, καθώς ουσιαστικά επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν να μην χορηγείται αυτό το εμβόλιο στα άτομα άνω των 65 ετών.

Σημειώνεται πως δεν είναι επαρκή τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ηλικίες άνω των 65, καθώς δεν είχαν συμμετάσχει αρκετοί εθελοντές αυτής της ηλικιακής ομάδας στις κλινικές δοκιμές. Πάντως, η εταιρεία επιμένει στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου και στους άνω των 65.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν οι πολίτες να κλείσουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο.

Back to top button