ΚορυφαίαΠολιτισμόςΡεπορτάζ

Την πίτα τους έκοψαν οι Ηπειρώτες του Νομού Ροδόπης

Με την αυστηρή τήρηση των όσων προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης έκοψε την καθιέρωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του.Ο Γραμματέας και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Ηπειρώτων Αργύρης Μπίστας αφού ευχαρίστησε τους επισήμους , τα μέλη  και  τους χορευτές του Συλλόγου που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση αναφέρθηκε στη  σημασία της συλλογικότητας. Χαρακτηριστικά ανέφερε  ότι  “με τη συλλογικότητα καταφέρνουμε να μοιραστούμε την ευαισθησία, την τρυφερότητα, τη διάθεση προσφοράς, τον προβληματισμό, την πίστη μας στην κοινωνική αλληλεγγύη και, το κυριότερο, να τα μετατρέψουμε σε πράξη και αποτέλεσμα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε καθένας μόνος είναι ασφαλώς σημαντικό αλλά όταν συγκρίνεται με τις συνολικές ανάγκες που υπάρχουν σε ένα χώρο φαίνεται ανεπαρκές. Ευχήθηκε, επίσης, σύντομα να ξεπεραστεί ο εφιάλτης της πανδημίας και να πάρει πίσω ο κόσμος τη ζωή του.”

Τέλος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά  την Πρόεδρο της ΔΕΚΕΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, τον πρόεδρο των Σαρακατσάνων κ Νάκο Γεώργιο ,τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ.Λουρίκα Δημήτριο , την επιστημονική συνεργάτη του Δήμου Κομοτηνής  Σόφια Μενεσελίδου καθως και παλαιά και νέα μελη του Συλλογού .

Στο χώρο υπήρχε έκθεση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων καθώς αύριο 21 Φεβρουάριο 2022 συμπληρώνονται 109 χρόνια από την  απελευθέρωση της πόλης .

Στο τέλος υπήρχε ένας υπέροχος μπουφές με εδέσματα που έφτιαξαν οι χορευτές του Συλλόγου και στην συνέχεια έγινε η πρόβα του Συλλόγου με χορούς από όλη την Ελλάδα  τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα

Back to top button