ΟικονομίαΤοπικές ειδήσεις

Με την ομάδα του Γιάννη Κιλτσίκη στο Επιμελητήριο συναντήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι επαφές του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής με φορείς της αγοράς ενόψει της επανεκκίνησης της εστίασης και του εμπορίου. Πιο συγκεκριμένα, δέχθηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της Παράταξης “Μαζί”  του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης που εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Γιάννη Κιλτσίκη, Απόστολο Ταρνανά, Παναγιώτη Αλμπανίδη, Ορχάν Εσάτ και Κώστα Δαμιανό.
Εκ μέρους του κ. Κιλτσίκη τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση της εστίασης,  η οποία προβλέπεται να ανοίξει στις 15 Μαΐου την στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα πλέον ότι τα καταστήματα θα επιστρέψουν σε πλήρη λειτουργία στις 3 Μαΐου. Και τέθηκε το ερώτημα κατά πόσο μπορούν να επανεκκινήσουν τα καταστήματα χωρίς ρευστότητα.

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του συμψηφισμού της επιδότησης του κόστους εργασίας του 12% για όσους δεν χρωστούν στο δημόσιο και βρίσκονται εκτός της πρόνοιας της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, της λειτουργίας του ΔΕΣΜΟΥ ΑΜ-Θ και της μεγάλης καθυστέρησης που παρουσιάζεται στη εκταμίευση της ενίσχυσης της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης προς τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιφέρειας μας.    

Να σημειωθεί ότι εκφράστηκαν εκ μέρους των επαγγελματιών επιφυλάξεις για την λειτουργία των “έμμεσων φορολογικών ελέγχων” των επιχειρήσεων, για το Τέλος Επιτηδεύματος που ακόμα τους βαρύνει φορολογικά ενώ ζητήθηκε να γίνει πράξη η βίζα των 72 ωρών για τους πολίτες της Τουρκίας προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και στην Ροδόπη όταν επανέλθει η κανονικότητα μετά την πανδημία.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε ότι “ με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα σήμερα στο γραφείο και τους εκπροσώπους του συνδυασμού “Μαζί” του ΕΒΕ Ροδόπης που αποτελούν και εκείνοι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου του νομού μας.Τα προβλήματα  είναι κοινά και στην μάχη της επανεκκίνησης κανείς μας δεν περισσεύει.
Ήδη από την επόμενη εβδομάδα θα ξεδιπλωθούν σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς του Κινήματος Αλλαγής για τα εκκρεμή ζητήματα που ναρκοθετούν την επιβίωση των ΜΜΕ.
Τους εξήγησα, όπως έπραξα και χθες με τις διοικήσεις των φορέων της αγοράς, ότι η Διακομματική για την Θράκη δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραμείνει άπραγη στα αιτήματα του κόσμου της αγοράς και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ μετά το Πάσχα“.                                  

Back to top button