Την Κυριακή το τελευταία αντίο στον Τάσο Βαβατσικλή-Θεσμικοί αποχαιρετούν τον πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής

Αύριο στις 12μ στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας θα τελεστεί η εξόδιος Ακολουθία του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή ο οποίος έφυγε σε Κ΄νετρο Αποκατάστσης της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν τον τελυταίο καιρό.

Ήδη με αναρτήσεις τους θεσμικοί αλλά και πρωήν σύντροφοι του αείμνηστου Δημάρχου εκφράζουν τη θλίψη και τα συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του .Μεταξύ άλλων :

O Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης:”Πέθανε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής της παράταξης “Ξε-Κίνημα για την πόλη”, ο Τάσος ο Βαβατσικλής. Ένας μεγάλος και σπουδαίος Αυτοδιοικητικός άνδρας, που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου μας με το ήθος του και την πολιτική του παρουσία. Προσέφερε τις γνώσεις του, την πολιτική του σκέψη και τη συνεπή του πορεία και στάση στην υπηρέτηση του Δήμου μας. Διακρίθηκε για την εντιμότητά του, την ειλικρίνεια και τη μαχητικότητά του. Και αποτέλεσε για όλους εμάς, τους νεότερους αυτοδιοικητικούς, ένα λαμπρό και φωτεινό παράδειγμα. Το χώμα της πόλης που τόσο αγάπησε αύριο θα τον σκεπάσει με σεβασμό. Κι εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και απέραντη εκτίμηση.

Ο Δημαρχος Μαρωνειας Σαπων Ντινος Χαριτοπουλος:Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπητού Τάσου Βαβατσικλή, πρώην Δημάρχου Κομοτηνής.Μιας σπουδαίας προσωπικότητας που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.Ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας.Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Ευρυπίδης Στυλιανίδης :”Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής. Υπήρξε ένας ιδεολόγος αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που άφησε την σφραγίδα του στην πόλη μας. Εύχομαι συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Να είναι αιωνία η μνήμη του.”

O τέως δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Μανανάς :”KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΕ!ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΤΑΣΟ!

Για το μεγάλο και τελευταίο του ταξίδι αναχώρησε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Τάσος Βαβατσικλής,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ,ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Κ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ.Ο Τάσος Βαβατσικλής ανάρρωνε τους τελευταίους μήνες συνέπεια ενός πολύ σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδείου που υπέστη το καλοκαίρι.Ήταν 70 χρονών. Ο Τάσος Βαβατσικλής υπήρξε από τους μακροβιότερους δημοτικούς συμβούλους της μεταπολίτευσης και με την παρουσία σφράγισε τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης. Υπήρξε σε δύσκολη εποχή για την προοδευτική παράταξη υποψήφιος Δήμαρχος το 1978 και έκτοτε ανελλιπώς εκλέγονταν σύμβουλος και επί 4 τετραετίες Αντιδήμαρχος Οικονομικών του αείμνηστου Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη .Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Κομοτηνής(συν5μήνες μετά τον θάνατο του Γ.Παπαδριέλλη-εκλογή με ομόφωνη απόφαση απ τους δημ.συμβούλους της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ) επί μία τετραετία καθώς και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ .Αποστασιοποιήθηκε για 8 χρόνια από τα δημοτικά πράγματα και επανάκαμψε πριν από 2 χρόνια εκλεγόμενος στο συμβούλιο εκ νέου ως επικεφαλής παράταξης. Στο τέλος της δεκαετίας του 70 μαζί με τον Παναγιώτη Μανταζή άνοιξαν το αγαπημένο βιβλιοπωλείο όλων στο οποίο συνεργάστηκε επί χρόνια και η αγαπημένη μου μητέρα Κατερίνα με την οποία είχαν ιδιαίτερη φιλική σχέση!Από τα βασικά στελέχη της εφημ.”ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ”και απ τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και θέρμη,όπως και τις ιδέες κ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!! Ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ ως δημοσιογράφος εργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε τελικά από το Υπουργείο Τύπου και Μέσων ΜΜΕ.Αντιμετώπισε με στωικότητα μαζί με τη σύζυγο του Μαρία τον αδόκητο χαμό του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΥ! Στη σύζυγό του Μαρία και τον γιό του Χάρη,στον αδερφό του Γιάννη,στη νύφη του και στα εγγόνια του θερμά συλλυπητήρια από όλη την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΝΑΝΑ!ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ! Η Κομοτηνή οφείλει να τιμήσει τον Τάσο Βαβατσικλή όπως του αρμόζει,ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει !Στις 12:00 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2021 θα γίνει η κηδεία του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή. Ήδη η Ροδόπη εκφράζει τα συλλυπητήρια της και αποχαιρετά τον Τάσο Βαβατσικλή.

Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης και Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης :”

Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που του οφείλω πολλά. Του οφείλουν πολλά και η πόλη και η αυτοδιοίκηση, αλλά και η Δημοκρατική Παράταξη.Έφυγε ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής.Ένας άνθρωπος που με στήριξε, μου έδωσε ευκαιρίες και με εμπιστεύτηκε, όσο ελάχιστοι στη ζωή μου.Η συνεργασία μας, ένα μεγάλο σχολείο και ένα μεγάλο παράδειγμα για μένα, σημάδεψε και καθόρισε την όποια πολιτική μου πορεία.Ο θαυμασμός μου, η εκτίμηση μου και η ευγνωμοσύνη μου θα παραμείνουν αναλλοίωτα, όπως αναλλοίωτη θα παραμείνει για εμένα και η μνήμη του.Καλό ταξίδι κ. Δήμαρχε… Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.”

Η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης δια του Προέδρου Ανέστη Βαφειάδη:”“Ο πρόεδρος το ΔΣ και σύσσωμος ο επαγγελματικός βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος του νομού εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατo του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Αναστάσιου Βαβατσικλή. Θα τον θυμόμαστε ως ενα συμπαραστάτη μας, συναγωνιστή στο πλευρό της αγοράς, ήταν ένας “πολιτικός” δήμαρχος που ξεπερνούσε αγκυλώσεις προκειμένου να γίνει αρωγός. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του …ΝΑ Είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει”.

Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Τάσου Βαβατσικλή Πέτρος Ζωγράφου : “Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι, να πορευτούμε μαζί… Ήσουν ανεξάντλητη πηγή γνώσεων. Κάθε μας συζήτηση ήταν και ένα σεμινάριο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αγάπη σου και η προσφορά σου γι’ αυτόν τον τόπο δεν είχε όριο. Δήμαρχε Τάσο Βαβατσικλή το κενό που προκαλεί ο χαμός σου είναι τεράστιο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!”

Η παράταξη “Σύμπραξη για το Δήμο Κομοτηνής και ο επικεφαλής της Αντώνης Γραβάνης :”Ο Επικεφαλής, οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και τα μέλη της Σύμπραξης Προοπτικής εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου Αναστάσιου Βαβατσικλή.Ο Αναστάσιος Βαβατσικλής ήταν ένας αγωνιστής και μαχητής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε σχεδόν όλη του τη ζωή και η παρακαταθήκη που αφήνει είναι μεγάλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει.”Μάλιστα με νεώτερη ανάρτησή του ο επικεφα΄λης της παράταξης ζητά από το ΔΣ να ονομαστεί η νέα αίθουσα των συνεδριάσεών του με το όνομα του εκλιπόντος:

“Η Κομοτηνή οφείλει να τιμάει τους ανθρώπους της…..Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπών πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής και εν ενεργεία Δημοτικό Σύμβουλο Αναστάσιο Βαβατσικλή και στην προσφορά του στον τόπο μας, η Δημοτική Παράταξη Σύμπραξη Προοπτικής προτείνει να ονομαστεί η νέα αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Αναστάσιος Βαβατσικλής».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος:”Με αισθήματα θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή, ενός ανθρώπου με μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και σημαντική προσφορά στον τόπο και τους πολίτες. Υπήρξαν φορές που αντιπαρατεθήκαμε έντονα στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, είχαμε όμως πάντοτε αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.”

Exit mobile version