ΑυτοδιοίκησηΚοινωνίαΚορυφαία

Την κουλτούρα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στηρίζει ο Δήμος Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την πόλη της Βαρκελώνης ανταμώνουν μέσα από το έργο #M2MSolidarity, που σχεδιάστηκε από το Διακρατικό Ινστιτούτο με έδρα το Άμστερνταμ και χρηματοδοτήθηκε  από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού, επιδιώκοντας να ενισχυθεί η κουλτούρα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.  

 Σκοπός του έργου ήταν να εντοπίσει ομότιμες μεταξύ τους συλλογικότητες του ευρωπαϊκού χώρου,  επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ευρωπαϊκής κουλτούρας αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο.  Στο πλαίσιο του #M2MSolidarity, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, έντεκα Οργανισμοί από οκτώ διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους ο Δήμος Κομοτηνής, συνεργάστηκαν σε ζευγάρια  για να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό δοκίμιο αλλά κυρίως για να ανταλλάξουν καλές πρακτικές στον τρόπο διαχείρισης της προσβασιμότητας, του περιβάλλοντος και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από τον Δήμο Κομοτηνής έλαβαν μέρος τρεις φορείς: το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση Αναπήρων Ατόμων που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης και η εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα». Οι συγκεκριμένοι φορείς ήρθαν σε αλληλεπίδραση με φορείς της Βαρκελώνης. Αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τον ρόλο της τοπικής κοινότητας στην ανάληψη δράσης καθώς επίσης τους τρόπους με τους οποίους μια ενεργή κοινότητα μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, ειδικά σε περιόδους κρίσεως.  

Μέσα από το έργο #M2MSolidarity δημιουργήθηκε ένα φωτογραφικό δοκίμιο που παρουσιάζει εμπνευσμένες προσωπικές ιστορίες πίσω από πράξεις αλληλεγγύης στην Κομοτηνή και τη Βαρκελώνη και αποδεικνύει πώς πλησιάζοντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κρίση.  

Οι 6 αφίσες με τις 6 ιστορίες και τα 6 σλόγκαν που δημιουργήθηκαν θα παρουσιάζονται σταδιακά μέσα από τη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνολικά θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα  https://longreads.tni.org/m2m_komotini_barcelona.Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την έκθεση του φωτογραφικού δοκιμίου των συμμετεχόντων την Παρασκευή 8 Απριλίου στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής. Η έκθεση ξεκινάει στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής και θα παραμείνει στην πλατεία όλο το Σαββατοκύριακο.

Back to top button