Την αξιοποίηση των ακινήτων του πρώην ΕΟΤ στη Ροδόπη ζητά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ Δ.ΒΛΑΣΤΟ

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Δ.Βλαστό είχε μακρά και ουσιαστική συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης. Του έθεσε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν σε ακίνητα της ΕΤΑΔ που συνδέονται με την ανάπτυξη και την τουριστική προοπτική της τοπικής αγοράς της Ροδόπης, ιδιαίτερα μετά την ανάδειξη της υπεραξίας του Κάθετου άξονα της Νυμφαίας για τον οδικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε την άμεση αξιοποίηση του Camping Φαναρίου και της δυτικής παλιάς Πλαζ.

Διεκδίκησε η παραχώρηση της ανατολικής πλαζ στις οργανωμένες παραλίες των beach-bars να γίνεται έγκαιρα και για μεγαλύτερη χρονική περίοδο από τα δύο χρόνια ώστε να είναι εφικτή η οποιαδήποτε ποιοτική επένδυση από τους ενοικιαστές. Παρότρυνε να αξιοποιηθούν ανάλογα ποιοτικά οι παραλίες μέσα στο φανάρι και στο βόρειο μέρος του προς την πλευρά της Λίμνης Βιστωνίδας.

Τέλος ζήτησε να επιταχυνθεί η μελέτη και ο σχετικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση της παραλίας Ιμέρου και του Μητρικού, με τις κατάλληλες διορθώσεις στους σχετικούς κανονισμούς χρήσης που ισχύουν για τις προστατευόμενες ζώνες. Ειδική αναφορά έγινε και για την άμεση εκμετάλλευση του Ξενία Κομοτηνής, ώστε να αναμορφωθεί και να αξιοποιηθεί με τρόπο που να είναι ελκυστικό για επενδυτές και χρήσιμο για την πόλη.

Προγραμματίστηκε συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και με το Δήμαρχο Κομοτηνής, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του.

Exit mobile version