ΤουρισμόςΠεριβάλλον -Φύση

Για την ανακύκλωση ενημέρωσαν τους επαγγελματίες των αναψυκτήριων στην παραλία Δήμος και Οικολογική Ομάδα

Συνεργασία Δήμου Κομοτηνής – Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης υπέρ ανακύκλωσης στην παραλιακή ζώνη

Ο Δήμος Κομοτηνής ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες αναψυκτηρίων της παραλιακής ζώνης Φαναρίου – Αρωγής και Μέσης για την ανακύκλωση. Σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κίμων Λεχούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ανέστης Στρατιάδης μαζί με την περιβαλλοντολόγο- μέλος της Οικολογικής Ομάδας Θεοδοσία Δραγουμάνη μίλησαν δια ζώσης για την ανακύκλωση σε τρεις διαφορετικές ομάδες υλικών δίνοντας ταυτόχρονα ενημερωτικό υλικό.

Εν αναμονή της έλευσης τουριστών και αύξησης της επισκεψιμότητας από τους ντόπιους στις παραλίες και τα αναψυκτήρια συζήτησαν με τους επαγγελματίες για την ανάγκη διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών πλην του γυαλιού στους μπλε κάδους, του γυαλιού στους μπλε κώδωνες και των συμβατικών αποβλήτων στους κόκκινους κάδους.

Οι επαγγελματίες έδειξαν ενδιαφέρον όχι μόνο να ενημερωθούν αλλά και ν’ ανταποκριθούν στο προσκλητήριο ανακύκλωσης στο μέτρο του εφικτού, τονίζοντας την ανάγκη ν’ αλλάξει η νοοτροπία και των θαμώνων ως προς τη χρήση των αποβλήτων. Παρατήρησαν μάλιστα ότι ειδικά τα μικρά παιδιά αλλά και οι νέοι είναι περισσότεροι εξοικειωμένοι με την προστασία του περιβάλλοντος και στηρίζουν την ανακύκλωση.

Επίσης, από σήμερα τοποθετούνται μπλε κάδοι αλλά και μπλε κώδωνες για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών προκειμένου η ανακύκλωση να πάρει σάρκα και οστά.

Η επίσκεψη στην παραλιακή ζώνη ήταν ικανοποιητική όχι μόνο για τον ζωντανό διάλογο που έγινε με όλους αλλά και για τη διαπίστωση ότι η θάλασσα και οι ακτές στη Μέση, την Αρωγή και το Φανάρι είναι καθαρές και οι λουόμενοι απολαμβάνουν τα μπάνια τους, με ασφάλεια.

Back to top button