ΚοινωνίαΑγροτικά νέαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ ζητά με επιστολή του στον ΕΦΚΑ ο Δήμαρχος Αρριανών -Σχεδόν 2,5 ώρες το πήγαινε έλα κάποιου αγρότη από την Εσοχή στην Κομοτηνή

Ο Δήμαρχος Αρριανών με σημερινή του επιστολή προς τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης παύσης ανταποκριτών ΟΓΑ-eΦΚΑ της Δ.Ε. Φιλλύρας του Δ. Αρριανών.

Στην επιστολή του σημειώνει ότι για την λήψη της ανωτέρω απόφασης δεν λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και εντός των διοικητικών ορίων της Δ.Ε. Φιλλύρας Δ. Αρριανών και ιδιαίτερα το γεγονός ότι συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι αγρότες. Για την συνέχιση της εξυπηρέτησης των δημοτών για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών θα απαιτείται πλέον η μετάβαση τους στην πόλη της Κομοτηνής.

Λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της περιοχής για την μετάβαση αυτή, η διαδρομή μπορεί να έχει μήκος ως και 52 χλμ. με διάρκεια διαδρομής 1 ώρα και 10 λεπτά, όπως για παράδειγμα για τον οικισμό της Εσοχής.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια αφάνταστη ταλαιπωρία και δυσκολία στην εξυπηρέτηση των δημοτών, καθώς και περεταίρω έξοδα για την εξυπηρέτησή τους. Οι συνθήκες δε γίνονται ακόμη δυσκολότερες κατά τις περιόδους των χειμερινών μηνών.

Για τους παραπάνω λόγους η δημοτική αρχή αιτείται την ανάκληση της ανωτέρω απόφασης παύσης ανταποκριτών ΟΓΑ-eΦΚΑ και την συνέχιση εξυπηρέτησης των αγροτών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αρριανών.

Back to top button