Αγροτικά νέα

Την 1η Ιουνίου οι αναγγελίες για τις ζημιές σε ελιές και ρόδια στη Ροδόπη-Επίσκεψη Ιλχάν Αχμέτ στον ΕΛΓΑ Θράκης

Την 1η Ιουνίου οι αναγγελίες για τις ζημιές σε ελιές και ρόδια στη Ροδόπη

  • Υπό παρακολούθηση η μειωμένη παραγωγή στα κεράσια λόγω καιρικών συνθηκών
  • Θετικό το πόρισμα του ΕΛΓΑ προς την επιστημονική επιτροπή του ΥΠΠΑΤ για τις αποζημιώσεις στα καπνά της Ροδόπης για το 2018   
  •  Χωρίς οργανόγραμμα ο ΕΛΓΑ και υποστελεχωμένος στην Θράκη 

Τον προϊστάμενο του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρη Πανταζή, επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, προκειμένου να του θέσει ζητήματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή της Ροδόπης. Παράλληλα, ο βουλευτής Ροδόπης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στην Θράκη και να ακούσει τα αιτήματά τους, για τα οποία δεσμεύτηκε να προβεί σε άμεση ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να τα θέσει ο ίδιος στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. 

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Ιλχάν Αχμέτ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:    

«Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι η αναγγελία για τις αποζημιώσεις στις ελιές και τα ρόδια για την Π.Ε. Ροδόπης θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου και προς τούτο καλώ τους ζημιωθέντες παραγωγούς να σπεύσουν για να δηλώσουν τις ζημιές τους. 

Παράλληλα, παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την πορεία της φετινής παραγωγής στο κεράσι μετά τις ενδείξεις που υπάρχουν για μειωμένη σοδιά εξαιτίας των καιρικών φαινομένων και μόλις υπάρξει ανάγκη θα γίνουν οι πρέπουσες ενέργειες για την αποκατάσταση του εισοδήματος.

Να σημειώσω ότι εξασφαλίσαμε το θετικό πόρισμα του ΕΛΓΑ προς την ειδική επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα καπνά και αναμένουμε την θετική κατάληξη του ζητήματος περί τα τέλη Ιουνίου. 

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω ότι αναλαμβάνω άμεσα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την ανάδειξη των προβλημάτων του τοπικού ΕΛΓΑ Θράκης και την τελική τους λύση για έναν Οργανισμό πιο λειτουργικό και πάντα δίπλα στον αγρότη μας.

Να ευχαριστήσω για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που έλαβα από τον προϊστάμενο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ της Αλεξανδρούπολης».

Back to top button