ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Tι θλιβερό για την Κομοτηνή: φόλα στον Πάρη το σκύλο που υιοθέτησαν μαθητές

Tι θλιβερό για την Κομοτηνή: φόλα στον Πάρη το σκύλο που υιοθέτησαν μαθητές

Μία ακόμη θλιβερή εικόνα σημάδεψε την κοινωνία της Κομοτηνής με 3 αδέσποτα ζώα ,πολύ γνωστά σε όλους όσοι διέρχονταν την περιοχή της Πρυτανείας και της Βενιζέλου ,βρήκαν τραγικό θάνατο από το χέρι κάποιου θρασύδειλου ασυνείδητου .

Μεταξύ αυτών και ο Πάρης .Ο σκύλος που είχε γίνει γνωστός ως ο «Χάτσικο» της Κομοτηνής όταν τον παράτησε το αφεντικό του σε μία πιάτσα Ταξί κοντά στην πλατεία. Επί μέρες το ζώο περίμενε τον ιδιοκτήτη επί ματαίω .

Η ιστορία του Πάρη και η μεγάλη οικογένεια του 3ου Λυκείου Κομοτηνής

Η αναμονή αυτή του εξαιρετικά φιλικού ζώου έγινε ρεπορτάζ όχι μόνο στον τοπικό αλλά και στον πανελλήνιο τύπου αφού ένα μεγάλο σχολείο της Κομοτηνής ,το 3 ο Λύκειο ,τότε το 2014,αποφάσισε επίσημα να τον υιοθετήσει .Μάλιστα ενεργό συμμετοχή στην υιοθεσία του έπαιξε και ο τότε Αντιδήμαρχος Κομοτηνής ,σημερινός Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης .

Τότε το ρεπορτάζ είχε γράψει για το γλυκό  πλάσμα:

«Το 3o γενικό λύκειο Κομοτηνής υιοθέτησε έναν αδέσποτο σκύλο!

Τον λένε Πάρι, είναι ντροπαλός, κάπως φοβισμένος αλλά έχει μία οικογένεια με 460 μέλη! Ο λόγος για το νεαρό αδέσποτο σκύλο που υιοθέτησε το 3ο γενικό λύκειο Κομοτηνής. Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου αγάπησαν το σκύλο που τις τελευταίες ημέρες, κατά ένα περίεργο λόγο βρήκε καταφύγιο στο προαύλιο. Παίζει με τα παιδιά την ώρα του διαλλείματος και για όσο κρατάει το μάθημα, αυτό περιμένει υπομονετικά να ξαναδεί τους προστάτες του. Τα δεκάδες χέρια που τον ταΐζουν και τον χαϊδεύουν. 

Ο Πάρης στο 3ο Λύκειο με τον σημερινό Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη ,τότε υπεύθυνο κοινωνικών υπηρεσιών και την Δντρια του σχολείου Μάιρη Κοσμίδου σημερινή Δντρια Δευτεροβάθμιας Εκπ\σης Ροδόπης και μέλη της φιλοζωικής Κομοτηνής που έμελλε σήμερα να τον βρει νεκρό…

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και στην Κομοτηνή το βιώνουμε πολύ έντονα αυτό τις τελευταίες ημέρες. Πρόσφατα μας συγκίνησε η ιστορία του τετράποδου που περίμενε επί μέρες τον ιδιοκτήτη του να επιστρέψει στο σημείο που τον άφησε, στην πιάτσα ταξί της οδού Ορφέως. Η ιστορία του Χάτσικο… όπως τον «βαφτίσαμε» έκανε το γύρο της Ελλάδας, συγκινώντας τον καθένα από εμάς, για την αφοσίωση που έδειξε στον ιδιοκτήτη του ένας σκύλος. Η συνέχεια στη σχέση ανθρώπου-ζώου, δίνεται από τη νέα γενιά και μάλιστα στο χώρο ενός σχολείου.

Η ανακοίνωση της υιοθεσίας έγινε χθες το μεσημέρι επίσημα από τη Φιλοζωική Κομοτηνής, τη διεύθυνση του σχολείου και τη διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του δήμου Κομοτηνής. Εξάλλου η διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Φιλοζωική, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άρχισαν την υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με την προστασία των ζώων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληροφορίες για την φροντίδα και την υιοθεσία των ζώων. Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες το μεσημέρι στο 3ο γενικό λύκειο και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η υιοθεσία του σκύλου.» ανέφερε μεταξύ αλλων το ρεπορτάζ

Έκκληση να βρεθεί ο δράστης

Ο Πάρης μαζί με άλλα 2 ζώα κινούνταν στην περιοχή της Βενιζέλου και συχνά έμενε σε καφετέριες που του παρείχαν στέγη και τροφή το βράδυ. Ο Πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής Παναγιώτης Γκουδοσίδης ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο μαζί με τον κτηνίατρο Αχμέτ  Ταιφούν αλλά ήταν ,δυστυχώς αργά. Η εξοικείωση των ζώων με τους ανθρώπους στάθηκε μοιραία.

Άνθρωποι που κινούνται στο χώρο κάνουν λόγο για κάποιον γύρω στα 45 που κινούταν στην περιοχή με ποδήλατο .

Καλό θα είναι όποιος έχει πληροφορίες ή έχει εικόνα από το κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματός του να δώσει στοιχεία στην Αστυνομία προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος πριν συνεχίσει το μακάβριο έργο του στιγματίζοντας την πόλη και την κοινωνία της .

Back to top button